Zdielať recept

Sladký sendvič

Tento úžasný sladký sendvič vyzerá ako obraz a chutí božsky. Je urobený z cesta na šľahačkovú Vianočku. A zafarbený carom, kakaom a aktívnym uhlím.

Postup:

  • Rozkvas:

    Suroviny na rozkvas zmiešate a necháte nakysnúť pri izbovej teplote v tomto období zhruba 8 hodín. Čas je orientačný podľa teploty v miestnosti. Musí zdvojnásobiť objem, ale nesmie byť prepadnutý, vtedy už prekysol.

    Z hotového rozkvasu a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré rozdeľte na 4 časti. 3 časti zafarbite každú inak pridaním kakaa, cara a aktívneho uhlia. Ku kakaovej časti a časti s carom pridajte trochu vody, ak je cesto príliš tuhé.

    Nechajte nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo v lete asi 6 hodín. Záleží ale od teploty v miestnosti.

    Po nakysnutí každú časť samostatne vyvaľkajte. Začnite najtmavšou, po vyvaľkaní natrite mašlovačkou vodou, aby sa jednotlivé vrstvy spojili, a položte na ňu ďalšiu vyvaľkanú časť. Takto pokračujte so všetkými 4. Poslednú nenatierajte. Všetky spojené časti vyvaľkajte ešte spolu na šírku podľa formy, ktorú chcete použiť.

    Stočte do rolády a vložte do vymastenej a múkou vysypanej formy.

    Nechajte finálne nakysnúť asi 2-3 hodiny.

    Pečte pri teplote 180 St.C. 45 minút.

    Pečte na 180 st.C. asi 40-50 minút podľa veľkosti formy .

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Sladký sendvič?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g LM
  • 100 g voda
  • 100 g Manitoba typ 0, alebo hladká pšeničná múka typ T650, alebo 0

Cesto:

  • Hotový rozkvas
  • 650 g pšeničnej hladkej múky
  • 2 žĺtka (bielka na potretie)
  • 250 g šľahačková smotana
  • 125 g vody
  • 30 g oleja
  • 5 PL cukor
  • 2x vanilkový cukor, alebo vanilka
  • kôra z citróna
  • štipka soli