Zdielať recept

Slané kvietky

Postup:

  • Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 15-20 minút.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5 mm, natrite v strednej tretine nátierkou, preložte na ňu pravú tretinu, natrite znovu nátierkou a preložte na ňu ľavú tretinu.

    Vykrajovačkou vykrojte kolieska s priemerom asi 10 cm. Do stredu kolieska si položte malý krúžok, alebo vykrajovačku s priemerom asi 2-3 cm a narežte kraje po krúžok v strede najprv na štvrtiny a potom ešte napoly. Chyťte do každej ruky jeden susedný narezaný kúsok a pretočte do vonkajšej strany. pokračujte takto dookola, až Vám vznikne kvetinka.

    Nechajte finálne nakysnúť 3-4 hodiny, po nakysnutí potrite kraje rozšľahaným bielkom a posypte stred sezamom a pečte pri teplote 180 St.C. asi 35-40 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slané kvietky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 210 g rozkvas (70 g kvásku Lievito madre, alebo ražného + 70 g vody + 70 g múky) Nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta)
  • 500 g pšeničná hladká múka
  • 125 g mlieko
  • 200 g kefír
  • 1 PL soľ
  • 100 g kokosový olej, alebo maslo

Na náplň:

  • papriková, alebo iná zeleninová nátierka
  • 300 g šunky
  • olivový olej
  • Suroviny rozmixujte v mixéry na hladkú hmotu
  • Cesnak

Na posypanie:

  • sezam