Postup:
-
Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút.
Nechajte finálne nakysnúť pri izbovej teplote asi 6-8 hodín. Záleží od okolitej teploty. Cesto by malo nakysnúť asi o 80% pôvodného objemu.
Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 20-25 min. na 200 St.C celý čas so záparou
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 450 g rozkvas - ( 150 g ražný kvások, alebo LM + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte nakysnúť na dvojnasobok a potom pridajte ďalšie suroviny.
- 850 g manitoba, alebo pšeničná chlebová, alebo špaldová múka))
- 50 g cz ražná, alebo iná celozrnná múka
- 300 g mlieko
- 300 g voda
- 20 g soľ
- 1 Pl med
- 1 Pl slad