Zdielať recept

Slané pečivo

V tomto recepte je uvedený rozkvas. Ak máte silný kvások, môžete použiť rovno nakŕmený a zdvojnásobený kvások a ostatné suroviny z rozkvasu (t.j. 150 g vody + 150 g múky) pridáte rovno k  ostatných surovinám pri miesení spolu s kváskom.

Tuk v recepte nie je. Pečivo je tak nadýchanejšie a dlhšie vydrží, ale ak chcete aby malo plnšiu chuť, pridajte 40 g masla, alebo 1 PL bravčovej masti.

Postup:

  • Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút.

    Nechajte finálne nakysnúť pri izbovej teplote asi 6-8 hodín. Záleží od okolitej teploty. Cesto by malo nakysnúť asi o 80% pôvodného objemu.

    Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 20-25 min. na 200 St.C celý čas so záparou

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slané pečivo?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 450 g rozkvas - ( 150 g ražný kvások, alebo LM + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte nakysnúť na dvojnasobok a potom pridajte ďalšie suroviny.
  • 850 g manitoba, alebo pšeničná chlebová, alebo špaldová múka))
  • 50 g cz ražná, alebo iná celozrnná múka
  • 300 g mlieko
  • 300 g voda
  • 20 g soľ
  • 1 Pl med
  • 1 Pl slad