Postup:
-
1. Zo surovín vypracujte kompaktné nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí rozdeľte asi na 12 rovnakých dielov.
2. Z každého dielu vygúľajte prameň, ktorý je na koncoch a v strede tenší a zapleťte do srdiečka.
3. Do väčšieho hrnca dajte zovrieť vodu a pridajte dve lyžice sódy bicarbony.
4. Srdiečka vložte do vody a varte asi 1 minútu. Po uvarení dajte na plech na pečenie vystlaný papierom, posypte hrubozrnnou soľou a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 St.C na asi 35 minút
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na cesto:
- 150 g LM
- 750 g pšeničnej chlebovej múky
- 10 g cukor
- 10 g soľ
- 330 g mlieko
- 150 g voda
- 150 g maslo
Na posyp
- Hrubozrnná soľ