Slané syrové buchtičky

Syrové slané buchtičky z môjho Silvestrovského bufetu sú plnené sušenou slivkou zavinutou v tenkom plátku slaninky. Kto pozná Slivky v bôčiku, určite ocení túto kombináciu. Z toho istého cesta som robila aj ďalšie plnené pestom, paradajkou a tvrdým syrom

Postup

  • Cesto vymieste na nelepivé, elastické odliepajúce sa od misy. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to trvá asi 2 hod., pri verzii z kvásku asi 8 hodín. Čas je len orientačný.
    Po nakysnutí cesto rozdeľte na rovnaké 40 g časti, ktoré naplňte
    Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hod. Pri verzii z kvásku a asi 20 min. Pri verzii z droždia.
    Pred pečením potrite vajíčkom a posypte zrniečkami.
    Pečte pri teplote 180 st. c. Asi 30-40 min

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slané syrové buchtičky?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 550 g hladká pšeničná múka ( ja som použila Aida 3.3 od @bionakupy )
  • 250 g kyslá smotana
  • 1 vajíčko
  • 150 g voda
  • 60 g masť
  • 100 g LM alebo 20 g čerstvého alebo 7 g sušeného droždia)
  • 220 g údený Olešnický tvaroh (môžete použiť aj obyčajný)
  • 15 g soľ