Zdielať recept

Slané syrové koláče

Postup:

  • 1. Pripravte si plnku zmiešaním všetkých surovín.
    2. Zo surovín na cesto si vypracujte kompaktné cesto ktoré sa odliepa od stien nádoby.
    3. Po vymiesení cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri kváskovej verzii to môže byť 8 hodín, pri drozďovej verzii 2 hodiny. Záleží od okolitej teploty. V lete sa čas skracuje, v zime predlžuje.
    4. Z nakysnutého cesta vytvarujte pečivo ktoré nechajte finálne kysnúť 2-3 hodiny pri kváskovej verzii, pri verzii z droždia asi 20 min.
    5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 St.C asi 25-30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slané syrové koláče?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM, alebo 30 g droždia
  • 750 g hladka pšeničná múka typ 0
  • 150 g mlieko
  • 150 g olivový olej
  • 2 vajíčka

Plnka:

  • 3 veľké zemiaky, alebo 100-150 g zemiakové vločky
  • 2 veľké nakrájané opražené cibule
  • 500 g feta syr, alebo kozí syr
  • 1/2 čl čierne korenie
  • veľa kôpru