Zdielať recept

Slané tvarohové koláče so syrom

Postup:

  • Pred prípravou si urobte z cibule čatní:
    Ošúpanú cibuľu nakrájajte na kolieska a na masti orestujte. Pridajte cukor a ostatné suroviny, a krátko poduste. Pridajte víno a ocot a duste do zhustnutia za občasného premiešania.
    Môžete naplniť do pohárov ešte horúce a použite podľa potreby.

    1. Z uvedených surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto, ktoré nechajte po vymiesení prikryté nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to môže trvať 8-10 hodín, pri verzii z droždia asi 2 hodiny.
    2. Nakysnuté cesto si rozdeľte na rovnakých 12 ks a vygúľajte na bochníčky. Každý bochníček roztlačte a naplňte tvarohovou plnkou a zabaľte. Uložte spojom nadol a mierne roztlačte.
    Do každého naplneného bochníčka zatlačte v strede celý Hermelín, alebo podobný syr.
    Nechajte finálne kysnúť 2-3 hodiny pri kváskovej verzii a asi 20 min. pri verzii z droždia.
    5. Po nakysnutí kraje potrite bielkom a posypte sezamom.
    6.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
    Po upečení dozdobte podľa chuti. Ja som použila cibuľové čatní, figy a olivy.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slané tvarohové koláče so syrom?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM
  • 600 g Manitoba
  • 350 g mlieko
  • 2 žĺtka
  • 60 g olej
  • 50 g zemiakové vločky

Tvarohová plnka

  • 2 vaničkové hrudnové tvarohy
  • 200 ml grécky jogurt
  • 2-3 kopcom Pl zemiakové vločky
  • 2 žĺtka

Cibuľové čatní

  • 1000 g červená cibuľa
  • 100 ml sladký balzamikový ocot
  • 100 ml červené víno
  • 2 PL bravčová masť.
  • 150 g cukor
  • 1 čl soľ
  • ½ čl čierne korenie
  • 150 g hnedý cukor