Zdielať recept

Slaný koláč so špargľou

Tento sezónny koláč si môžete urobiť z kúpeného lístkového cesta, alebo si ho urobte doma rýchle lístkové cesto podľa receptu nižšie:

Postup:

  • 1. Do múky nastrúhame studené maslo, ktoré si predtým na chvíľku dajte schladiť do mrazničky.

    2. Pridajte veľmi studenú vodu a ocot a vypracujte cesto

    3. Cesto preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte na tenko.

    4. Vyvaľkané cesto zrolujte.

    5. Rolku rozkrájajte na 4 časti a každú časť samostatne vyvaľkajte na plát, jemne pomúčte a poskladajte na 3 časti.

    6. Odložte schladiť do chladničky.

    7. Po vytiahnutí rozvaľkajte na plát, ktorým vysteliete formu na pečenie

    8. Na plát cesta natrite krémový syr Ricotta, naňho uložte prosciutto, alebo šunku, na to špargľu a posypte nastrúhaným syrom

    9.Pečte na 220 St.C 5-10 min., neskôr znížte teplotu a pečte ďalej 10-15 min. na 180 St.C.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slaný koláč so špargľou?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 300 g hladká múka
  • 250 g studené maslo
  • 10 g ocot
  • 5 PL studenej vody vychladenej v chladničke
  • štipka soli

Na plnku:

  • Syr Ricotta, alebo Philadelphia
  • Prosciutto
  • Špargľa

Na posyp:

  • parmezán