Postup:
-
1. Do múky nastrúhame studené maslo, ktoré si predtým na chvíľku dajte schladiť do mrazničky.
2. Pridajte veľmi studenú vodu a ocot a vypracujte cesto
3. Cesto preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte na tenko.
4. Vyvaľkané cesto zrolujte.
5. Rolku rozkrájajte na 4 časti a každú časť samostatne vyvaľkajte na plát, jemne pomúčte a poskladajte na 3 časti.
6. Odložte schladiť do chladničky.
7. Po vytiahnutí rozvaľkajte na plát, ktorým vysteliete formu na pečenie
8. Na plát cesta natrite krémový syr Ricotta, naňho uložte prosciutto, alebo šunku, na to špargľu a posypte nastrúhaným syrom
9.Pečte na 220 St.C 5-10 min., neskôr znížte teplotu a pečte ďalej 10-15 min. na 180 St.C.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 300 g hladká múka
- 250 g studené maslo
- 10 g ocot
- 5 PL studenej vody vychladenej v chladničke
- štipka soli
Na plnku:
- Syr Ricotta, alebo Philadelphia
- Prosciutto
- Špargľa
Na posyp:
- parmezán