Postup:
-
Na mascarpone krém budete potrebovať:
600 ml smotany (30% tuku)
500 g mascarpone
100 g práškový cukor
vanilkový cukorPostup:
Smotanu premiešajte s vanilkovým a práškovým cukrom a mascarpone a vyšľahajte mixérom do tuhého krému. Trvá to asi 4 minúty.
Bežné palacinky
800 ml mlieko
400 g múka hladká
2 vajcia
2 vanilkové cukre
Štipka soliSuroviny vymiešať na hladké cestíčko.
Kváskové palacinky:
Rozkvas: 225 g hladká pšeničná múka, 225 g kvások (použila som LM, ktoré som rozmixovala vo vode. Ak použijete ražný, uberte zhruba 40 g vody). 225 g voda
Zarobiť a nechať zdvojnásobiť objem.
Do rozkvasu metličkou primiešať:
3 vajcia
500 ml. mlieka
2 lyžice cukru
štipka soli
80 g. roztopené vychladnuté maslo
250 g kyslá smotana
160 g múkyPalacinkové cesto nechajte ešte 4-6 hodín nakysnúť pri izbovej teplote, alebo cez noc v chladničke a potom 2 hodine vonku. V chladničke vydrží aj dva dni.
Z tejto dávky som urobila 15 veľkých palaciniek.
Palacinky vysmážajte v oleji a následne ich vrstvite na seba striedavo potierajte krémom z mascarpone a džemom. Na vrchu potrieť krémom, a ozdobiť ovocím.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Mascarpone krém
- 600 ml smotany (30% tuku)
- 500 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
- vanlkový cukor
Bežné palacinky
- 800 ml mlieko
- 400 g múka hladká
- 2 vajcia
- 2 vanilkové cukre
- Štipka soli
- Suroviny vymiešať na hladké cestíčko.
Kváskové palacinky:
- Rozkvas: 225 g hladká pšeničná múka, 225 g kvások (použila som LM, ktoré som rozmixovala vo vode. Ak použijete ražný, uberte zhruba 40 g vody). 225 g voda
- 3 vajcia
- 500 ml. mlieka
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
- 80 g. roztopené vychladnuté maslo
- 250 g kyslá smotana
- 160 g múky