Postup:
-
(Kto nekvaskuje alebo chce len rychly koláč, kvások vynechá)
Zo všetkých surovín vymiešajte v robote s balónovou metlou penové cesto.
Nechajte ho pri izbovej teplote odpočívať 6- 8 hodín.
Nalejte do formy na pečenie a pečte pri teplote 180 St.C. 30-45 minút podľa veľkosti formy.
koláč som ozdobila kompótom z višní, ktorý som zaliala želatínou, do ktorej som cvrkla tak deci amareta.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 1 lyžica ražného kvásku
- 1 vanička tvarohu
- 200 g cukru
- 225 g polohrubej múky
- 75 g oleja
- 100 g nemletý a 100 g mletý mak
- 1 Dcl rumu
- 1 prášok do pečiva
- 3 vajcia
- 75 g mlieka
- 100 g jogurt