Zdielať recept

Slimáky Margherita

Postup:

  • Z cesta a rozkvasu vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. V tomto období pri 21 St.C. to trvá asi 8 hodín

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát, ktorý naplníme rovnomerne plnkou. Zrolujeme na roládu a môžeme nechať zamraziť 20 minút, aby sa nám lepšie krájal, alebo hneď nakrájať na 2,5 cm široké kolieska, uložiť na ležato na plech, nechať finálne nakysnúť 3 hodiny.

    Pečieme

    35 minút pri teplote 180 St. C. (prvých 10 minút môžete so záparou)

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slimáky Margherita?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 400 g rozkvas: Necháte nakvasiť asi 8 hodín, než zdvojnásobí objem ( 120 g kvások, 140 g voda, 140 g múka)
  • 450 g pšeničnej hladkej múky
  • 200 g maslo izbovej teploty
  • 2 vajíčka
  • 55 ml mlieko
  • 1 PL soľ
  • slad

Plnka 1

  • rajčinová pasta
  • 250 g mozzarela (nastúhaná)
  • 100 g parmezán, alebo iný tvrdý syr
  • nadrobno nasekané olivy
  • nadrobno nakrájané sušené zavárané rajčiny
  • rajčinové alebo bazalkové pesto
  • bazalka
  • cesnak

Plnka 2

  • 250 g rozmixovaná šunka s rajčinovou pastou a rajčinovým pestom
  • 100 g mozzarela (nastúhaná)
  • 100 g parmezán, alebo iný tvrdý syr
  • nadrobno nasekané olivy
  • nadrobno nakrájané sušené zavárané rajčiny
  • bazalka
  • cesnak