Postup:
-
Z cesta a rozkvasu vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. V tomto období pri 21 St.C. to trvá asi 8 hodín
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát, ktorý naplníme rovnomerne plnkou. Zrolujeme na roládu a môžeme nechať zamraziť 20 minút, aby sa nám lepšie krájal, alebo hneď nakrájať na 2,5 cm široké kolieska, uložiť na ležato na plech, nechať finálne nakysnúť 3 hodiny.
Pečieme
35 minút pri teplote 180 St. C. (prvých 10 minút môžete so záparou)
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 400 g rozkvas: Necháte nakvasiť asi 8 hodín, než zdvojnásobí objem ( 120 g kvások, 140 g voda, 140 g múka)
- 450 g pšeničnej hladkej múky
- 200 g maslo izbovej teploty
- 2 vajíčka
- 55 ml mlieko
- 1 PL soľ
- slad
Plnka 1
- rajčinová pasta
- 250 g mozzarela (nastúhaná)
- 100 g parmezán, alebo iný tvrdý syr
- nadrobno nasekané olivy
- nadrobno nakrájané sušené zavárané rajčiny
- rajčinové alebo bazalkové pesto
- bazalka
- cesnak
Plnka 2
- 250 g rozmixovaná šunka s rajčinovou pastou a rajčinovým pestom
- 100 g mozzarela (nastúhaná)
- 100 g parmezán, alebo iný tvrdý syr
- nadrobno nasekané olivy
- nadrobno nakrájané sušené zavárané rajčiny
- bazalka
- cesnak