Zdielať recept

Slivkovo-makový cheesecake

Keďže je všade plno sliviek, treba z nich niečo dobré urobiť. Mam ich veľmi rada a v spojení s makom a perníkom …. mňam. Tento cheesecake je tak fotogenický že som si nevedela vybrať ktorú fotku uverejniť. A je tak dobrý že som zjedla asi 3 kúsky

Postup

  • Vypracujte hladké maslové cesto tak aby sa spojili všetky ingrediencie. Zabaľte ho do formy a nechajte odpočívať v chladničke pri kváskovej verzii 12-24 hod. Pri verzii s kváskom do pečiva hodinu.

    Cesto roztlačte do formy na pečenie, popichajte vidličkou a dajte piecť na 180 st. C 10 minút

    Zatiaĺ si urobte plnku tak, že rozmiešate všetky suroviny a nakrájajte slivky na štvrtky-osminky.

    Na predpečený korpus navrstvite slivky a zalejte plnkou.

    Do rúry na spodok dajte plech s vodou.

    Cheesecake dajte piecť pri teplote 160 St. C. asi 45-50 min.

    Po upečení sa ešte trochu trasie. Nechajte ho dobre vychladiť v chladničke.

    Dobrú chuť želá

    Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slivkovo-makový cheesecake?
Kliknutím vyberte

Korpus

  • 250 g hladká pšeničná múka
  • 150 g cukor
  • 50 g kvások (ražný nakŕmený pšeničnou múkou alebo pšeničný nakŕmený na 100% hydrafáciu, alebo prášok do pečiva
  • 150 g maslo
  • 2 žĺtka
  • 3 PL kakao
  • Štipka soli
  • Perníkové korenie alebo škorica

Plnka

  • 1 kg čerstvých sliviek
  • 750 g čerstvý tvaroh
  • 5 vajec
  • 2 pudingové prášky
  • 5 PL rum
  • 4 lyžice nemletý mak
  • Cukor podľa chuti
  • Vanilka

Na posyp

  • nemletý mak