Zdielať recept

Špaldové grahamové žemle

Postup:

  • 1. Z uvedených surovín si vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od dna misy a je pekne elastické.
    2. Cesto po vymiesení nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať asi 8 hodín. Čas je len orientačný, veľmi záleží na teplote v miestnosti.
    3. Po nakysnutí rozdeľte na rovnakých 6 dielov, každý diel poprekladajte, utiahnite na malé bochníčky a poukladajte do ošatky. Ak nemáte takúto ošatku, kľudne ich uložte do kruhu na plech a pri kysnutí vložte do stredu zaváraninový pohár. Pri ukladaní vždy stranu kde sa budú dotýkať potrite vodou.
    4. Nechajte finálne nakysnúť znovu na dvojnásobok. Môže to trvať asi 2-3 hodiny.
    5. Pečte pri teplote 200 St. C. asi 35-40 minút vo vopred vyhriatej rúre.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Špaldové grahamové žemle?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 450 g Rozkvas (150 g kvások + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte rozkvasiť pokiaľ nezdvojnásobí objem
  • 500 g špaldová hladká múka
  • 100 g pšeničná celozrnná múka
  • 250 g Grahamová múka mlyn Špačince
  • 600 g mlieko
  • 100 g olej
  • 1,5 PL soľ
  • slad