Zdielať recept

Špaldovo-ražné celozrnné bagety

Postup:

  • Deň vopred si nakŕmte kvások a použite do cesta.

    Vypracujte hladké cesto. Miesenie môže trvať asi 15 minút. Ak sa Vám zdá, že je cesto príliš hutné, pridajte ešte vodu, alebo naopak múku.

    Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 6-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.

    Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15-20 min. na 180 St. C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Špaldovo-ražné celozrnné bagety?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 150 g ražný celozrnný kvások
  • 200 g voda
  • 100 g mlieko
  • 350 g špaldová celozrnná múka
  • 150 g ražná celozrnná múka
  • 4 PL olej
  • 1 čl soľ
  • 1čl slad