Zdielať recept

Srdiečková vianočka

Táto Vianočka je upečená podľa môjho receptu na najmäkšiu a najjemnejšiu Vianočku.

Postup:

  • 1. Z hotového rozkvasu a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 8 hodín. Záleží ale od teploty v miestnosti.

    2. Cesto rozdelíme na dve časti a každú časť na 5 prameňov a upletieme dve vianočky podľa postupu nižšie:

    https://www.instagram.com/p/B78eXnQJGrP/?utm_source=ig_web_copy_link

    3. Dve upletené časti vytvarujte do srdiečka.

    4. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    5. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom

    6. Vianočku pečieme na 180 st.C. asi 40 minút do zlatova.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Srdiečková vianočka?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g LM
  • 100 g voda
  • 100 g Manitoba typ 0, alebo hladká pšeničná múka typ T650, alebo 0
  • Necháme nakysnúť pri izbovej teplote v tomto období zhruba 8 hodín. Čas je orientačný podľa teploty v miestnosti. Musí zdvojnásobiť objem, ale nesmie byť prepadnutý, vtedy už prekysol.

Cesto:

  • Hotový rozkvas
  • 650 g pšeničnej hladkej múky
  • 2 žĺtka (bielka na potretie)
  • 250 g šľahačková smotana
  • 125 g vody
  • 30 g oleja
  • 5 PL cukor
  • 2x vanilkový cukor, alebo vanilka
  • kôra z citróna
  • štipka soli