Postup:
-
Kvásková verzia:
1. Z rozkvasu a surovín na cesto okrem masla vypracujeme tekuté cesto. Nakoniec pridáme maslo a krátko pomiešame.
2. Cesto necháme nakysnúť aby zdvojnásobilo objem. Po nakysnutí do neho primiešame višne bez šťavy z kompótu. Nalejeme do bábovkovej formy a necháme ďalej finálne kysnúť asi 3 hodiny.
3. Pečieme 50-60 min. na 180 st. C.Nekvásková verzia:
1. Zo surovín na cesto okrem masla vypracujeme tekuté cesto. Nakoniec pridáme maslo a krátko pomiešame.
2. K cestu primiešame odkvapkaný kompót.
3. Nalejeme do bábovkovej formy a necháme ďalej finálne kysnúť asi 3 hodiny.
4. Pečieme 50-60 min. na 180 st. C.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Kvásková verzia - rozkvas:
- 100 g vody
- 100 g pšeničnej hladkej múky
- 100 g LM, alebo lyžicu ražného kvásku
Kvásková verzia - cesto:
- 250 g mletý mak
- 150 g polohrubá múka
- 150 g hladká pšeničná múka
- 150 g cukru
- 150 g mlieko
- 100 g višňová šťava z kompótu
- 100 g rozpustené vychladnuté maslo
- 1 dcl rum (alebo zameniť za šťavu z višňového kompótu)
- citrónová kôra
- 1 vanilk. cukor
- 3 vajcia
- 1 lyžica oleja
Po nakysnutí do cesta:
- 1 ks 7 dcl višňový kompót
Nekvásková verzia - cesto:
- 250 g mletý mak
- 150 g polohrubá múka
- 250 g hladká pšeničná múka
- 150 g cukru
- 250 g mlieko
- 100 g višňová šťava z kompótu
- 100 g rozpustené vychladnuté maslo
- 1 dcl rum (alebo zameniť za šťavu z višňového kompótu)
- citrónová kôra
- 1 vanilk. cukor
- 3 vajcia
- 1 lyžica oleja
Po nakysnutí do cesta:
- 1 ks 7 dcl višňový kompót