Šťavnatý orechový perník

Ak chcete robiť kváskovú verziu, primiešajte do cesta 100 g kvásku a nechajte pri izbovej teplote 6 hodín a cez noc oddychovať v chladničke.

Postup

  • Všetky suroviny vyšľahajte balónovou metlou a nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 Stupňov 35-40 minút

    Pripravte si Ganache. V hrnci zohrejeme smotanu, tesne pod bod varu. Čokoládu nasekáte a hodíte do horúcej smotany a zamiešate. Necháte postáť asi 10 min. a nakoniec dôkladne premiešame do hladkého krému.

    Pripravte si aj bielkovú polevu:
    V miske šľaháte dovtedy, až vznikne požadovaná poleva. Ak chcete hustejšiu, pridajte cukor, ak redšiu, pridajte bielka.

    Perník po upečení potrite džemom a polejte čokoládou a bielkovou polevou.

    Ozdobte perníčkami.

    Dobrú chuť a veľa zábavy s týmto perníkom želá

    Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Šťavnatý orechový perník?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 200 ml olej
  • 800 g Celozrnná Manitoba Aida 3.3 (Alebo 400 g celozrnná pšeničná múka + 400 g hladká pšeničná múka )
  • 150 - 200 g cukor
  • 3 čl sóda bicarbóna
  • 4 PL kakao
  • 2 PL perníkové korenie
  • 6 PL marhuľový džem
  • 300 ml mlieko
  • 200 ml kyslá smotana
  • 2 ks kypriaci prášok
  • vanilka
  • 5 ks vajcia
  • 2 veľké hrste orechov

Na potretie

  • džem
  • čokoládová ganache
  • bielková poleva

Čokoládová ganache

  • 200 g čokolády
  • 200 g šľahačkovej smotany

Bielková Poleva

  • 2ks bielok
  • 400 g práškový cukor
  • 1PL citrónová šťava