Postup
-
Všetky suroviny vyšľahajte balónovou metlou a nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 Stupňov 35-40 minút
Pripravte si Ganache. V hrnci zohrejeme smotanu, tesne pod bod varu. Čokoládu nasekáte a hodíte do horúcej smotany a zamiešate. Necháte postáť asi 10 min. a nakoniec dôkladne premiešame do hladkého krému.
Pripravte si aj bielkovú polevu:
V miske šľaháte dovtedy, až vznikne požadovaná poleva. Ak chcete hustejšiu, pridajte cukor, ak redšiu, pridajte bielka.Perník po upečení potrite džemom a polejte čokoládou a bielkovou polevou.
Ozdobte perníčkami.
Dobrú chuť a veľa zábavy s týmto perníkom želá
Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 200 ml olej
- 800 g Celozrnná Manitoba Aida 3.3 (Alebo 400 g celozrnná pšeničná múka + 400 g hladká pšeničná múka )
- 150 - 200 g cukor
- 3 čl sóda bicarbóna
- 4 PL kakao
- 2 PL perníkové korenie
- 6 PL marhuľový džem
- 300 ml mlieko
- 200 ml kyslá smotana
- 2 ks kypriaci prášok
- vanilka
- 5 ks vajcia
- 2 veľké hrste orechov
Na potretie
- džem
- čokoládová ganache
- bielková poleva
Čokoládová ganache
- 200 g čokolády
- 200 g šľahačkovej smotany
Bielková Poleva
- 2ks bielok
- 400 g práškový cukor
- 1PL citrónová šťava