Postup
-
Z ingrediencií si vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri kváskovej verzii to môže trvať 8-10 hodín, pri verzii z droždia asi 2 hodiny.
Medzitým si pripravíme plnky. Každú jednotlivo zmiešaním všetkých ingrediencií, ktoré do danej plnky patria. Ak pridávame sneh z bielkov tak až po úplnom vychladnutí.
Babku som robila jednoducho, nakysnuté cesto som vyvaľkala na čo najtenší obdĺžnik. Strednú tretinu som natrela makovou plnkou, preklopila som na ňu ľavú tretinu, tú som natrela orechovú plnku, na tú som preklopila pravú tretinu a na vrch som natrela tvaroh. Celé som to zavinula do závinu, stredom pozdĺžne rozrezala tak že mi vznikli dve nožičky ktoré som medzi sebou pozapletala a uložila do formy Môžete použiť akúkoľvek formu. Ak ju stočíte do kruhu, do formy so stredom (alebo aj bez) budete mať koláč.
Ďalej som nechala finálne nakysnúť a piekla asi 50 min. Na 180 St.c.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 75 g LM (alebo 20 g droždia)
- 400 g hrubej pšeničnej múky
- 150 g polohrubej pšeničnej múky
- 270 g mlieka
- 100 g masla
- 80 g práškového cukru
- 2 žĺtka
- štipka soli
- kôra z jedného citróna
Maková plnka
- 200 g mletého maku
- 70 g kryštálového cukru
- 100 g horúce mlieko
- kôra z 1 citróna
- sneh z 2 bielok
- 200 g lekvár
Orechová plnka
- 400 g mletých vlašských orechov
- 80 g cukru
- 200 g horúce mlieko
- 1 vanilkový cukor
- kôra z 1 citróna
- sneh z 2 bielkov
Tvarohová plnka
- 500 g tvarohu
- 100 g cukru
- 2 vanilkové pudingy prášok
- 2 žĺtka
- 1 vanilkový cukor