Postup
-
Z ingrediencií si vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem.
Medzitým si pripravíme plnky zmiešaním všetkých ingrediencií sneh z bielkov pridávame až po úplnom vychladnutí.
Vykysnuté cesto premiestnime na dosku a vyvaľkáme na veľkosť formy. Cesto položíme do formy na papier na pečenie a potrieme makovou plnkou, na ňu rozotrieme orechovú plnku, na to lekvárovú plnku a na ďalší plát cesta tvarohovú plnku. Na vrch naukladáme rozpolené slivky.Finálne kysnutie 3 hodiny
Štedrák dáme piecť do rúry na 170 st.C. asi na 50 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 100 g rozkvas
- 250 g múky
- 230 g mlieka
- 1 žĺtko
- 100 g cukor
- 50 ml olej
- štipka soli
Maková plnka
- 200 g mletého maku
- 50 g kryštálového cukru
- 130 g mlieko
- kôra z citrona
- sneh z 1 bielka
Tvarohová plnka
- 250 g jemného tvarohu
- 70 g cukru
- 1 vanilkový puding prášok
- 1 žĺtko
- 1 vanilk. cukor
Orechová plnka
- 200 g orechov
- 50 g cukru
- 100 g mlieko
- 1 vanilk. cukor
- citronová kôra
- sneh z 1 bielku
Lekvárová plnka
- 7 lyžíc lekváru
- 2 čl mletej škorice
- 50 ml rum