Postup:
-
Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa Vám odliepa od misy a je pekne elastické. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 6-8 hodín.
Vykysnuté cesto rukami roztiahnite natenko na plech, alebo rozdeľte na dve časti a dajte do okrúhlej formy. (Druhú polovičku cesta môžete dať aj zamraziť). Na krajoch cesto vytiahnite tak, aby robilo korýtko, do ktorého budete dávať náplň.
Cesto na plechu, alebo vo forme nechajte finálne nakysnúť 2 hodiny, potom na cesto dajte náplň a nechajte ešte 1 hodinu dokysnúť.
Náplň:
papriková, alebo iná pikantná nátierka.
200 g nastrúhaný chedar, alebo iný syr
100 g nastrúhaná mozarela
nakrájané sušené paradajky v oleji
nakrájané olivy
oreganoPečte na teplote 180 St.C. asi 45-55 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 210 g rozkvas (70 g kvásku LM alebo ražného, 70 g múky, 70 g vody) nechajte nakysnúť tak, aby zdvojnásobil objem.
K hotovému rozkvasu primiesiť:
- 350 g hladká pšeničná múka
- 300 g polohrubá múka
- 200 g voda
- 200 g kyslá smotana
- 2 č.l. soli.
Náplň:
- papriková, alebo iná pikantná nátierka
- 200 g nastrúhaný chedar, alebo iný syr
- 100 g nastrúhaná mozarela
- nakrájané sušené paradajky v oleji
- nakrájané olivy
- oregano