Zdielať recept

Stredomorský koláč

Tento koláč je upečený z toho istého cesta ako jeho brat špenátovo-syrový koláč. Recept je na jeden veľký koláč na plechu, alebo dva okrúhle.

Postup:

  • Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa Vám odliepa od misy a je pekne elastické. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 6-8 hodín.

    Vykysnuté cesto rukami roztiahnite natenko na plech, alebo rozdeľte na dve časti a dajte do okrúhlej formy. (Druhú polovičku cesta môžete dať aj zamraziť). Na krajoch cesto vytiahnite tak, aby robilo korýtko, do ktorého budete dávať náplň.

    Cesto na plechu, alebo vo forme nechajte finálne nakysnúť 2 hodiny, potom na cesto dajte náplň a nechajte ešte 1 hodinu dokysnúť.

    Náplň:

    papriková, alebo iná pikantná nátierka.
    200 g nastrúhaný chedar, alebo iný syr
    100 g nastrúhaná mozarela
    nakrájané sušené paradajky v oleji
    nakrájané olivy
    oregano

    Pečte na teplote 180 St.C. asi 45-55 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Stredomorský koláč?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 210 g rozkvas (70 g kvásku LM alebo ražného, 70 g múky, 70 g vody) nechajte nakysnúť tak, aby zdvojnásobil objem.

K hotovému rozkvasu primiesiť:

  • 350 g hladká pšeničná múka
  • 300 g polohrubá múka
  • 200 g voda
  • 200 g kyslá smotana
  • 2 č.l. soli.

Náplň:

  • papriková, alebo iná pikantná nátierka
  • 200 g nastrúhaný chedar, alebo iný syr
  • 100 g nastrúhaná mozarela
  • nakrájané sušené paradajky v oleji
  • nakrájané olivy
  • oregano