Zdielať recept

Strúhaný slivkový koláč

Postup:

  • Z uvedených surovín vypracujte kompaktné maslové cesto. Najprv vymiešajte cukor s maslom, pridajte žĺtka, vanilku. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte k maslovej zmesi. Môžete miesiť v robote s lopatkovou metlou a domiesiť ručne na pracovnej doske.
    Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu časť vložte do chladničky a druhú do mrazničky asi na hodinu.
    Medzitým si zmiešajte mak s džemom a rozpoľte a odkôstkujte slivky.
    Po schladení cesto z chladničky po kúskoch rozvaľkajte na mierne pomúčenej doske a ukladajte na plech na pečenie, ktorý ste si vopred vystlali papierom na pečenie. Nerovnosti zatlačte prstami.
    Na cesto navrstvite makovo-lekvárovú plnku a nahusto naukladajte slivky a posypte ich škoricovým cukrom
    Cesto z mrazničky nastrúhajte na slivky. Ak je príliš zmrznuté, nechajte ho trochu povoliť.

    Pečte na teplote 180 St.C. asi 40 min.

    Po upečení nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Strúhaný slivkový koláč?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 800 g pšeničná múka /môže byť hladká aj polohrubá
  • 200-250 g cukru
  • 500 g maslo
  • 5 žĺtok
  • 1 prášok do pečiva
  • Vanilka, alebo vanilkový cukor

Plnka

  • 200 g mletý mak
  • 200 g džem
  • 1 kg slivky
  • Škoricový cukor