Zdielať recept

Syrové špaldové bagetky

Postup:

  • 1. Deň vopred si nakŕmte kvások.
    2. Z kvásku a uvedených surovín vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. Môže to trvať i 20 minút. Maslo pridávajte ako posledné a mieste pokiaľ sa úplne nevstrebe do cesta. Cesto musí byť pene elastické a po natiahnutí sa nesmie trhať.
    3. Po vymiesení cesta si ho premiestnite na naolejovanú dosku a roztiahnite koľko sa dá, aby ste ho neroztrhali a nasypte naňho nastrúhaný syr asi 150 g. Cesto zalaminujte (poskladajte) a nechajte nakysnúť
    4. Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.
    5. Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.
    6. Po nakysnutí potrite rozšľahaným bielkom a pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou. Po tomto čase pečivo vyberte, posypte nastrúhaným syrom a pečte ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Syrové špaldové bagetky?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 100 g LM alebo lyžica ražného kvásku deň pred pečením nakŕmené
  • 200 g pšeničná hladka múka
  • 390 g špaldová hladká múka
  • 50 g špaldová celozrnná
  • 50 g maslo
  • 100 g kefír
  • 175 g voda
  • 100 g pivo
  • 1 č.l. slad
  • 1 č.l. soľ
  • 200 g syr chedar, alebo jemnejší eidam