Postup:
-
1. Deň vopred si nakŕmte kvások.
2. Z kvásku a uvedených surovín vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. Môže to trvať i 20 minút. Maslo pridávajte ako posledné a mieste pokiaľ sa úplne nevstrebe do cesta. Cesto musí byť pene elastické a po natiahnutí sa nesmie trhať.
3. Po vymiesení cesta si ho premiestnite na naolejovanú dosku a roztiahnite koľko sa dá, aby ste ho neroztrhali a nasypte naňho nastrúhaný syr asi 150 g. Cesto zalaminujte (poskladajte) a nechajte nakysnúť
4. Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.
5. Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.
6. Po nakysnutí potrite rozšľahaným bielkom a pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou. Po tomto čase pečivo vyberte, posypte nastrúhaným syrom a pečte ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 100 g LM alebo lyžica ražného kvásku deň pred pečením nakŕmené
- 200 g pšeničná hladka múka
- 390 g špaldová hladká múka
- 50 g špaldová celozrnná
- 50 g maslo
- 100 g kefír
- 175 g voda
- 100 g pivo
- 1 č.l. slad
- 1 č.l. soľ
- 200 g syr chedar, alebo jemnejší eidam