Zdielať recept

Ťahaná štrúdla

Ťahaná štrúdľa vôbec nie je tak ťažká ako sa zdá. Určite sa Vám všetkým spája s  babičkou, ale nebojte sa jej a smelo do toho. Podľa tohto receptu sa podarí každému.

Postup

  • Vymieste hladké cesto a nechajte ho odpočívať na teplom mieste pol hodinu, aby trochu povolilo.

    Na stôl si pripravte plachtu, ktorú si pomúčte.

    Cesto najprv rozvaľkajte a začnite pomaly a opatrne naťahovať. Naťahujte od stredu smerom ku krajom až dovtedy, než Vám vznikne tenká blana. Ak sa Vám na niektorom mieste roztrhne nevadí, pri rolovaní sa to schová

    Na natiahnuté cesto rozsypte plnku podľa voľby.

    Plnky si môžete urobiť aké chcete. Tu je pri každej základ posypať štrúdľu opraženou strúhankou a plnky sú: makovo-višňová, makovo-slivková, orechovo-jablková, makovo jablková, strúhankovo-marhuľová.
    Na cesto posypané strúhankou nasypať mak, alebo orechy a na to rozsypať nastrúhané jablká, alebo nakrájané zavárané ovocie podľa roho akú plnku robíte. Nakoniec dobre pokvapkať olejom. Môžete pridať aj hrozienka namočené cez noc v rume.

    Pred pečením potrieť olejom.

    Piecť pri teplote 180 st.c. 15 min. A pri 170 st.c. ďalších 15 min.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Ťahaná štrúdla?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 1/2 kg pšeničnej hladkej múky
  • 1 Pl kopcom bravčovej masti
  • 220 ml vody rozrobiť s 1 vajíčkom a 1čl octu.
  • Štipka soli