Postup:
-
1. Zmiešajte tekutinu s Kamutovou múkou a nechajte hodinu prebehnúť autolýzu
2. 2. Primiešajte jednozrnnú múku Alicorno, soľ, slad a zrnká a vymieste kompaktné cesto. Trvá to 5-10 minút. Lepšie je miesiť ručne
3. Počas nasledujúcich 2-3 hodín cesto prekladajte. V zime to môže trvať až 5 hodín.
4. Cesto po poslednom prekladaní premiestnite do vymastenej a vločkami alebo semiačkami vysypanej nádoby
5. Nechajte ďalej finálne nakysnúť o 1/3 - dvojnásobok v chladničke pri teplote 7 St. C. asi 12 hodín
6. Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou na 250 St.C, potom znížte teplotu a pečte 30 min. na 200 St.C. bez zápary.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 170 g jednozrnná múka Alicorno
- 400 g Prastará Kamutová múka
- 200 g pivo
- 180 g voda
- 60 g kvások
- 1 čl soľ
- 1čl slad
- 2-3 hrste semiačok