Zdielať recept

Tehlička z prastarých múk

O prastarých múkach sa dočítate viac v článku tu na blogu

Postup:

  • 1. Zmiešajte tekutinu s Kamutovou múkou a nechajte hodinu prebehnúť autolýzu
    2. 2. Primiešajte jednozrnnú múku Alicorno, soľ, slad a zrnká a vymieste kompaktné cesto. Trvá to 5-10 minút. Lepšie je miesiť ručne
    3. Počas nasledujúcich 2-3 hodín cesto prekladajte. V zime to môže trvať až 5 hodín.
    4. Cesto po poslednom prekladaní premiestnite do vymastenej a vločkami alebo semiačkami vysypanej nádoby
    5. Nechajte ďalej finálne nakysnúť o 1/3 - dvojnásobok v chladničke pri teplote 7 St. C. asi 12 hodín
    6. Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou na 250 St.C, potom znížte teplotu a pečte 30 min. na 200 St.C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tehlička z prastarých múk?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 170 g jednozrnná múka Alicorno
  • 400 g Prastará Kamutová múka
  • 200 g pivo
  • 180 g voda
  • 60 g kvások
  • 1 čl soľ
  • 1čl slad
  • 2-3 hrste semiačok