Postup
-
Najprv si pripravte karamelizované orechy. Cukor s vodou dajte variť pokiaľ sa nevytvorí svetlý karamel. Pridajte doňho lyžicu masla a lyžicu smotany. Miešajte pokiaľ sa hmota nespojí. Primiešajte orechy a nechajte vychladnúť. Občas premiešajte. Po vychladnutí nasekajte.
Zo surovín okrem kakaa + 50 ml mlieko vypracujte v robote cesto, ktoré rozdeľte na polovičku. Do jednej polovičky pridajte kakao + 50 ml mlieko a premieste.
Pripravte si formu na bábovku, ktorú vymastite a vysypte múkou.
Cesto vrstvite striedavo do formy. Nakoniec vidličkou jemne pomiešajte, aby vznikla mramorová kresba.
Ak robíte kváskovú verziu, nechajte cesto nakysnúť asi 8-10 hodín priamo vo forme. Ak robíte verziu s práškom do pečiva, môžete hneď po naplnení piecť.
Pečte pri teplote 180 St.C asi 50-60 minút.
Po upečení si pripravte ganáž zo smotany a čokolády. Dajte do hrnčeka zovrieť smotanu a rozpustite v nej nasekanú čokoládu. Miešajte pokiaľ sa celkom nespoja.
Polejte bábovku a posypte nasekanými karamelizovanými orechami.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 70 g LM alebo prášok do pečiva
- 2 PL tekvicová kaša
- 170 g Špaldová hladká múka
- 180 g Manitoba, alebo pšeničná hladká múka
- 50 g Pšeničná polohrubá múka
- 200 g mlieko
- 250 g tvaroh
- 150 g cukor
- 60 g olej
- 2 PL kakao + 50 ml mlieko
- 2 vajcia
Na polevu
- 150 g čokoláda
- 50 g smotana
Karamelizované orechy na posyp:
- 2 hrnčeky orechov
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 100 ml voda
- 1 lyžica maslo
- 1 lyžica smotana