Tekvicová tvarohová bábovka s karamelizovanými orechmi.

Môžete ju robiť v kváskovej verzii aj vo verzii s práškom do pečiva.

Postup

  • Najprv si pripravte karamelizované orechy. Cukor s vodou dajte variť pokiaľ sa nevytvorí svetlý karamel. Pridajte doňho lyžicu masla a lyžicu smotany. Miešajte pokiaľ sa hmota nespojí. Primiešajte orechy a nechajte vychladnúť. Občas premiešajte. Po vychladnutí nasekajte.

    Zo surovín okrem kakaa + 50 ml mlieko vypracujte v robote cesto, ktoré rozdeľte na polovičku. Do jednej polovičky pridajte kakao + 50 ml mlieko a premieste.

    Pripravte si formu na bábovku, ktorú vymastite a vysypte múkou.

    Cesto vrstvite striedavo do formy. Nakoniec vidličkou jemne pomiešajte, aby vznikla mramorová kresba.

    Ak robíte kváskovú verziu, nechajte cesto nakysnúť asi 8-10 hodín priamo vo forme. Ak robíte verziu s práškom do pečiva, môžete hneď po naplnení piecť.

    Pečte pri teplote 180 St.C asi 50-60 minút.

    Po upečení si pripravte ganáž zo smotany a čokolády. Dajte do hrnčeka zovrieť smotanu a rozpustite v nej nasekanú čokoládu. Miešajte pokiaľ sa celkom nespoja.

    Polejte bábovku a posypte nasekanými karamelizovanými orechami.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tekvicová tvarohová bábovka s karamelizovanými orechmi.?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 70 g LM alebo prášok do pečiva
  • 2 PL tekvicová kaša
  • 170 g Špaldová hladká múka
  • 180 g Manitoba, alebo pšeničná hladká múka
  • 50 g Pšeničná polohrubá múka
  • 200 g mlieko
  • 250 g tvaroh
  • 150 g cukor
  • 60 g olej
  • 2 PL kakao + 50 ml mlieko
  • 2 vajcia

Na polevu

  • 150 g čokoláda
  • 50 g smotana

Karamelizované orechy na posyp:

  • 2 hrnčeky orechov
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 100 ml voda
  • 1 lyžica maslo
  • 1 lyžica smotana