Postup:
-
1. Zmiešame suroviny na rozkvas a necháme narásť na dvojnásobok. K rozkvasu primiešame ostatné suroviny a necháme nakysnúť pri izbovej teplote, alebo v chladničke pokiaľ nezdvojnásobí objem.
2. Cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na 8 častí, vyvaľkajte ich a zapleťte.
3. Zapleťte Vianočku podľa obvyklého postupu, ja robím z 8 prameňov podľa postupu nižšie
4. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
5. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 40 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 150 kvásku Lievito Madre, alebo 1,5 lyžice ražného, 150 g vody, 150 g pšeničnej hladkej múky. Zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Použite ďalej do cesta.
Cesto:
- Rozkvas
- 700 g Manitoba 00 (alebo hladká pšeničná múka)
- 160 g masla
- 10 PL kryštálový cukor
- 7 PL kaša z hokaido tekvice
- 3 žĺtky
- 200 ml mlieko
- 1 ČL soli
- 1 ČL Škorica
- 1 PL sladenka
- citrónová kôra
- vajce na potretie
- tekvicové jadierka na posyp