Zdielať recept

Tekvicová Vianočka

Postup:

  • 1. Zmiešame suroviny na rozkvas a necháme narásť na dvojnásobok. K rozkvasu primiešame ostatné suroviny a necháme nakysnúť pri izbovej teplote, alebo v chladničke pokiaľ nezdvojnásobí objem.
    2. Cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na 8 častí, vyvaľkajte ich a zapleťte.
    3. Zapleťte Vianočku podľa obvyklého postupu, ja robím z 8 prameňov podľa postupu nižšie
    4. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
    5. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 40 minút.

    https://www.youtube.com/watch?v=gdZMwxdoEXY

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tekvicová Vianočka?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 150 kvásku Lievito Madre, alebo 1,5 lyžice ražného, 150 g vody, 150 g pšeničnej hladkej múky. Zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Použite ďalej do cesta.

Cesto:

  • Rozkvas
  • 700 g Manitoba 00 (alebo hladká pšeničná múka)
  • 160 g masla
  • 10 PL kryštálový cukor
  • 7 PL kaša z hokaido tekvice
  • 3 žĺtky
  • 200 ml mlieko
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL Škorica
  • 1 PL sladenka
  • citrónová kôra
  • vajce na potretie
  • tekvicové jadierka na posyp