Postup
-
Zo všetkých surovín vypracujte kompaktné maslové cesto. Ak robíte kváskovú verziu, nechajte pri izbovej teplote asi 6-8 hodín a na noc dajte do chladničky. Ak robíte verziu bez kvásku, rovno pokračujte.
Vytvarujte guličky, ktoré v strede sploštíte malým pohárikom. Do priehlbinky dáte 1 čl náplne a zabalíte do batôžka. Vygúľate a položíte na plech na papier na pečenie.
Pečte pri teplote 180 St.C. asi 10-15 min. Po upečení nechajte mierne vychladnúť na plechu, lebo sú po upečení až do vychladnutia krehké.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 150 g LM (ak robíte bez kvásku vynechajte)
- 2 ks Prášok do pečiva (ak robíte verziu s kváskom, pridajte len 1 ks )
- 500 g špaldovej múky
- 500 g mandľovej múky
- 350 g nasekanej tmavej aj bielej čokolády
- 200 g nasekané mandle
- 350 g tekvicové pyré (ak nemáte, urobte si kašu z ovsených vločiek tak, že tri-4 hrste ovsených vločiek zalejete vriacou vodou a necháte rozmočiť)
- 400 g maslo
- 50-100 g kakao (podľa toho ako veľmi chcete aby boli tmavé)
- 150 ml Amareto (alebo iný likér, prípadne rum)
- 150-200 g cukor
- 4 vajíčka
- 20 g perníkové korenie (množstvo upravte podľa Vašej chuti)
Plnka
- Podľa želania: Karamel, Nutela, Lotus krém, arašidové maslo, mandľové maslo, čokoládový krém, alebo len kocka čokolády, akákoľvek plnka ...