Zdielať recept

Tekvicové sladké žemličky

Postup:

  • 1. Zo surovín uvedených v recepte si urobte rozkvas, ktorý nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta. Môže to trvať od 6 do 10 hodín podľa okolitej teploty
    2. Z rozkvasu a ostatných surovín vypracujte kompaktné nelepivé cesto.
    Ak sa Vám zdá cesto tuhé, pridajte ešte 50 g mlieka
    3. Nechajte nakysnúť pokiaľ zdvojnásobí objem asi 6-10 hodín, prípadne v chladničke cez noc.
    4. Z nakysnutého cesta vytvarujte žemličky, potravinárskym špagátikom previažte a nechajte finálne nakysnúť 2 hodiny
    5. Pečte pri teplote 180 st.C asi 35 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tekvicové sladké žemličky?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 150 g LM, alebo ražného kvásku
  • 150 g hladkej pšeničnej múky
  • 150 g vody

Cesto:

  • 500 g hladkej pšeničnej múky
  • 50-100 g cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtko
  • 150 g tekvicové pyré (upečená rozmixovaná dyňa)
  • 100-150 g mlieko podľa savosti múky
  • 1 čl soli
  • 2 čl kardamon
  • 1 čl škorica
  • 1 čl sušený zázvor
  • 1 čl muškátový orech
  • 35 g olej