Postup:
-
1. Zo surovín uvedených v recepte si urobte rozkvas, ktorý nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta. Môže to trvať od 6 do 10 hodín podľa okolitej teploty
2. Z rozkvasu a ostatných surovín vypracujte kompaktné nelepivé cesto.
Ak sa Vám zdá cesto tuhé, pridajte ešte 50 g mlieka
3. Nechajte nakysnúť pokiaľ zdvojnásobí objem asi 6-10 hodín, prípadne v chladničke cez noc.
4. Z nakysnutého cesta vytvarujte žemličky, potravinárskym špagátikom previažte a nechajte finálne nakysnúť 2 hodiny
5. Pečte pri teplote 180 st.C asi 35 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 150 g LM, alebo ražného kvásku
- 150 g hladkej pšeničnej múky
- 150 g vody
Cesto:
- 500 g hladkej pšeničnej múky
- 50-100 g cukru
- 1 vajíčko
- 1 žĺtko
- 150 g tekvicové pyré (upečená rozmixovaná dyňa)
- 100-150 g mlieko podľa savosti múky
- 1 čl soli
- 2 čl kardamon
- 1 čl škorica
- 1 čl sušený zázvor
- 1 čl muškátový orech
- 35 g olej