Postup
-
Zo surovín vypravujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri kváskovej verzii to môže trvať 8-12 hodín podľa okolitej teploty. pri verzii z droždia asi 2 hodiny.
Nakvasené cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, ktorý natrite pripravenou náplňou. Nakrájajte ho na pásy široké asi 6 cm a rolujte do veľkého slimáka tak, že pásy motáte dookola. Uložte do do formy a nechajte finálne nakysnúť. Pri verzii z kvásku asi 2-4 hodiny (záleží od okolitej teploty) a pri verzii z droždia asi 20 min.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 40 minút. na 180 St.C.
Pripravte si glazúru. Všetko spolu dlho šľaháme až má poleva požadovanú konzistenciu. Ak treba, pridajte trochu mlieka (po lyžičkách, aby nezredla príliš)
Po upečení polejte pripravenou glazúrou.
Dobrú chuť želá Petronela.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g LM (alebo 20 g droždia)
- 250 g mlieko
- 100 g cukru
- 600 g pšeničná hladká múka
- 100 g maslo
- vanilka
- 2 vajcia
Plnka
- 250 g rozpustené masle
- 100 g cukor
- 2 PL škorica
- Ako náplň môžete použiť i čokoládu, alebo džem, prípadne makovú, alebo orechovú plnku.
Glazúra:
- 150 g práškový cukor
- vanilka
- 1 bielok
- 1 PL citrónová šťava