Zdielať recept

Trojfarebná brioška

Postup:

  • Recept na cesto a orientačné časy:

    Rozkvas:

    150 g LM
    150 g pšeničnej hladkej múky
    150 g vody

    Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok

    Cesto :

    Hotový rozkvas
    525 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
    300 g mlieka
    90 g masla
    1 vajce
    90 g cukru
    2 vanilkové cukre
    kôra z 1 citróna
    1 čl soli

    Ak je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.

    Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na tri časti.

    Jednu časť zafarbíme kakaom, jednu Carom (biela káva) a jednu necháme bez zafarbenia.

    Ak by zafarbené cestá boli príliš tuhé, pridajte 50 ml. vody.

    Necháme nakysnúť na dvojnásobok

    Nakysnuté cestá rozvaľkáme, spodné potrieme vodou, uložíme naňho druhé, znovu natrieme vodou a uložíme ďalšie cesto. Zrolujeme na roládu, nakrájame na kolieska široké asi 4 cm a tie ukladáme nerovnomerne do vopred vymastenej formy na sendvič, alebo do inej formy.

    Necháme finálne nakysnúť 3 hodiny.

    Pečieme pri teplote 180 St.C. asi 50 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

19. mája 2020
“Dobrý deň, chcem podľa vás upiecť túto briošku, ale nezdá sa mi tých 900g masla?! nemá byť 90g ? ďakujem za skorú odpoveď ;)”
Denisa

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Trojfarebná brioška?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 150 g LM
  • 150 g pšeničnej hladkej múky
  • 150 g vody
  • Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok

Cesto:

  • Hotový rozkvas
  • 525 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
  • 300 g mlieka
  • 90 g masla
  • 1 vajce
  • 90 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • kôra z 1 citróna
  • 1 čl soli
  • Ak je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.