Postup:
-
Recept na cesto a orientačné časy:
Rozkvas:
150 g LM
150 g pšeničnej hladkej múky
150 g vodySuroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok
Cesto :
Hotový rozkvas
525 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
300 g mlieka
90 g masla
1 vajce
90 g cukru
2 vanilkové cukre
kôra z 1 citróna
1 čl soliAk je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.
Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na tri časti.
Jednu časť zafarbíme kakaom, jednu Carom (biela káva) a jednu necháme bez zafarbenia.
Ak by zafarbené cestá boli príliš tuhé, pridajte 50 ml. vody.
Necháme nakysnúť na dvojnásobok
Nakysnuté cestá rozvaľkáme, spodné potrieme vodou, uložíme naňho druhé, znovu natrieme vodou a uložíme ďalšie cesto. Zrolujeme na roládu, nakrájame na kolieska široké asi 4 cm a tie ukladáme nerovnomerne do vopred vymastenej formy na sendvič, alebo do inej formy.
Necháme finálne nakysnúť 3 hodiny.
Pečieme pri teplote 180 St.C. asi 50 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Rozkvas:
- 150 g LM
- 150 g pšeničnej hladkej múky
- 150 g vody
- Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok
Cesto:
- Hotový rozkvas
- 525 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
- 300 g mlieka
- 90 g masla
- 1 vajce
- 90 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- kôra z 1 citróna
- 1 čl soli
- Ak je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.