Zdielať recept

Trojfarebné pečivo

Tieto trojfarebné rožteky sme piekli na prvom workshope, ktorý som organizovala. Všetky dievčatá ich zvládli na jednotku. Nižšie máte recept, aby ste si ich vedeli pripraviť aj Vy.

Postup:

  • 1. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.

    2. Jednu časť zafarbíme kakaom, jednu Carom (biela káva) a jednu necháme bez zafarbenia.

    3. Ak by zafarbené cestá boli príliš tuhé, pridajte 50 ml. vody.

    4. Necháme nakysnúť na dvojnásobok

    5. Nakysnuté cestá rozvaľkám na obdĺžniky, spodné potrieme vodou, uložíme naňho druhé, znovu natrieme vodou a uložíme ďalšie cesto. Cestá ešte spolu rozvaľkáme. Z cesta vykrajujeme trojuholníky, ktoré stočíme a vytvarujeme rožteky, alebo vykrajujeme pásiky a tie stočíme do uzlov, alebo praclíkov. Môžete skúšať akékoľvek tvary.

    6. Necháme finálne nakysnúť 3 hodiny.

    7. Pečieme pri teplote 180 St.C. asi 50 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Trojfarebné pečivo?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 150 g LM
  • 150 g pšeničnej hladkej múky
  • 150 g vody
  • (Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok a použijeme ďalej do cesta.)

Cesto:

  • Hotový rozkvas
  • 525 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
  • 300 g mlieka
  • 90 g masla
  • 1 vajce
  • 90 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • kôra z 1 citróna
  • 1 čl soli