Tvaroháčiky s lekvárom

Takto to dopadne, keď sa neviem rozhodnúť, či tvarohové, alebo lekvárové

Postup:

  • Kvásková verzia:
    1. K hotovému rozkvasu primiešajte všetky suroviny a vymieste kompaktné cesto, nechajte nakysnúť tak, aby zdvojnásobilo objem. Môže to trvať asi 9-10 hodín.
    2. Rozdeľte na polovičku, vyvaľkajte z každého cesta kruh a rozrežte podľa toho aké veľké rožteky chcete. Ak veľké, rozrežte kruh na 8 rovnakých dielov, ak malé tak na 16 rovnakých dielov. Naplňte tvarohom alebo džemom, alebo oboma ako ja. Keď plníte oboma, fajte na kúsok rožteka jednu plnku, zaviňte kúsok a dajte druhú plnku a zaviňte celý. Takto sa Vám plnky pri pečeni nezlejú do jednej.
    3. Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny.
    4. Potrite vajíčkom a pečte pri teplote 180 St.C asi 35 minút.

    Verzia s droždím:
    1. K hotovému rozkvasu primiešajte všetky suroviny a vymieste kompaktné cesto, nechajte nakysnúť tak, aby zdvojnásobilo objem. Môže to trvať asi 2 hodíny.
    2. Rozdeľte na polovičku, vyvaľkajte z každého cesta kruh a rozrežte podľa toho aké veľké rožteky chcete. Ak veľké, rozrežte kruh na 8 rovnakých dielov, ak malé tak na 16 rovnakých dielov. Naplňte tvarohom alebo džemom, alebo oboma ako ja. Keď plníte oboma, fajte na kúsok rožteka jednu plnku, zaviňte kúsok a dajte druhú plnku a zaviňte celý. Takto sa Vám plnky pri pečeni nezlejú do jednej.
    3. Nechajte finálne nakysnúť asi 15-20 minút.
    4. Potrite vajíčkom a pečte pri teplote 180 St.C asi 35 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvaroháčiky s lekvárom?
Kliknutím vyberte

Rozkvas - kvásková verzia:

  • 100 g kvások
  • 100 g pšeničná múka
  • 100 g voda
  • Suroviny zmiešajte, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta

Suroviny na cesto - kvásková verzia:

  • 300 g Nakysnutý rozkvas,
  • 800 g hladká pšeničná múka,
  • 100 g cukor,
  • 4 vajcia,
  • 140 g masla,
  • 180 g mlieko,
  • štipka soli,

Rozkvas - verzia s droždím:

  • 100 g mlieka
  • 40 g droždia
  • trochu cukru
  • Suroviny zmiešajte a nechajte prikryté nakysnúť 15 minút

Suroviny na cesto - verzia s droždím:

  • Nakysnutý rozkvas,
  • 900 g hladkej pšeničnej múky,
  • 100 g cukor,
  • 4 vajcia,
  • 140 g masla,
  • 180 g mlieko,
  • štipka soli.