Postup:
-
Kvásková verzia:
1. K hotovému rozkvasu primiešajte všetky suroviny a vymieste kompaktné cesto, nechajte nakysnúť tak, aby zdvojnásobilo objem. Môže to trvať asi 9-10 hodín.
2. Rozdeľte na polovičku, vyvaľkajte z každého cesta kruh a rozrežte podľa toho aké veľké rožteky chcete. Ak veľké, rozrežte kruh na 8 rovnakých dielov, ak malé tak na 16 rovnakých dielov. Naplňte tvarohom alebo džemom, alebo oboma ako ja. Keď plníte oboma, fajte na kúsok rožteka jednu plnku, zaviňte kúsok a dajte druhú plnku a zaviňte celý. Takto sa Vám plnky pri pečeni nezlejú do jednej.
3. Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny.
4. Potrite vajíčkom a pečte pri teplote 180 St.C asi 35 minút.Verzia s droždím:
1. K hotovému rozkvasu primiešajte všetky suroviny a vymieste kompaktné cesto, nechajte nakysnúť tak, aby zdvojnásobilo objem. Môže to trvať asi 2 hodíny.
2. Rozdeľte na polovičku, vyvaľkajte z každého cesta kruh a rozrežte podľa toho aké veľké rožteky chcete. Ak veľké, rozrežte kruh na 8 rovnakých dielov, ak malé tak na 16 rovnakých dielov. Naplňte tvarohom alebo džemom, alebo oboma ako ja. Keď plníte oboma, fajte na kúsok rožteka jednu plnku, zaviňte kúsok a dajte druhú plnku a zaviňte celý. Takto sa Vám plnky pri pečeni nezlejú do jednej.
3. Nechajte finálne nakysnúť asi 15-20 minút.
4. Potrite vajíčkom a pečte pri teplote 180 St.C asi 35 minút.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas - kvásková verzia:
- 100 g kvások
- 100 g pšeničná múka
- 100 g voda
- Suroviny zmiešajte, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta
Suroviny na cesto - kvásková verzia:
- 300 g Nakysnutý rozkvas,
- 800 g hladká pšeničná múka,
- 100 g cukor,
- 4 vajcia,
- 140 g masla,
- 180 g mlieko,
- štipka soli,
Rozkvas - verzia s droždím:
- 100 g mlieka
- 40 g droždia
- trochu cukru
- Suroviny zmiešajte a nechajte prikryté nakysnúť 15 minút
Suroviny na cesto - verzia s droždím:
- Nakysnutý rozkvas,
- 900 g hladkej pšeničnej múky,
- 100 g cukor,
- 4 vajcia,
- 140 g masla,
- 180 g mlieko,
- štipka soli.