Tvarohová bábovka

Postup:

  • Kvásková verzia :

    V robote vymiešame cesto, ktoré použijeme ďalej na bábovku, korpus, muffiny, alebo iné liate koláče.

    Cesto necháme nakysnúť asi 6-8 hodín, závisí od okolitej teploty. Nezdvojnásobí objem, ako sme zvyknutí, ale keď doňho zaboríte lyžičku, uvidíte, že sa v ňom vytvára krásna štruktúra ako v rozkvase.

    Nekvásková originál verzia:

    Oddeľte si bielky od žĺtok. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

    Vymiešajte žĺtky s cukrom a zmäknutým maslom (alebo herou) a tvarohom

    Do múky primiešajte prášok do pečiva a sódu bicarbónu.

    Do zĺtkovej zmesi postupne pridávajte múku a sneh a jemne zamiešajte dokopy.

    Časť cesta môžete zafarbiť kakaom, alebo carom. A striedavo ukladať do formy.

    Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte.

    Pečieme na 180 st., čas podľa veľkosti formy.

    Napr. muffiny 35 min.,

    bábovka 45-50 min.,

    koláč 40 min.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohová bábovka?
Kliknutím vyberte

Kvásková verzia:

  • 200 g LM, alebo dve lyžice pšeničného kvásku (preto až také množstvo, treba trochu viac, aby nám cesto rýchlejšie nakyslo vzhľadom k tomu, že je v ňom mlieko. )
  • 375 g hladkej pšeničnej múky
  • 350 g hrudkového tvarohu
  • 150 g mlieka
  • 200 g zmäknutého masla
  • 170 g cukor
  • 2 vanilk. cukre
  • 5 vajec
  • štipka soli

Voliteľné:

  • kakao, čokoláda, orechy

Nekvásková originál verzia:

  • 250 g polohrubá múka
  • 250 g Hera, alebo maslo
  • 250 g jemný tvaroh
  • 5 vajec
  • Prášok do pečiva
  • ½ č.l. soda bicarbóna