Tvarohové bábovečky s malinami

Tieto bábovečky si môžete pripraviť s kváskom aj bez neho. Pre tých, ktorí nekváskujú je to recept, kde kvások jednoducho vynecháte. Nepečte ich dlho, majú byť vo vnútri krásne šťavnaté.

Postup:

  • Postup kvásková verzie
    V robote vymiešame cesto, ktoré použijeme ďalej na bábovku, korpus, muffiny, alebo iné liate koláče.
    Cesto necháme nakysnúť asi 6-8 hodín, závisí od okolitej teploty. Nezdvojnásobí objem, ako sme zvyknutí, ale keď
    doňho zaboríte lyžičku, uvidíte, že sa v ňom vytvára krásna štruktúra ako v rozkvase.
    Nekvásková verzia:
    Nekvásková originál verzia:
    250 g polohrubá múka
    250 g Hera, alebo maslo
    250 g jemný tvaroh
    5 vajec
    Prášok do pečiva
    1/2 čl soda bicarbona
    Oddeľte si bielky od žĺtok. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
    Vymiešajte žĺtky s cukrom a zmäknutým maslom (alebo herou) a tvarohom
    Do múky primiešajte prášok do pečiva a sódu bicarbónu.
    Do zĺtkovej zmesi postupne pridávajte múku a sneh a jemne zamiešajte dokopy.
    Časť cesta môžete zafarbiť kakaom, alebo carom. A striedavo ukladať do formy.
    Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte.
    Pečieme na 180 st., čas podľa veľkosti formy.
    Napr. muffiny 20-30 min.,
    bábovka 45-50 min.,
    koláč 40 min.
    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohové bábovečky s malinami?
Kliknutím vyberte

Na cesto:

  • 200 g LM, alebo dve lyžice pšeničného kvásku
  • 375 g hladkej pšeničnej múky
  • 350 g hrudkového tvarohu
  • 150 g mlieka
  • 200 g zmäknutého masla
  • 170 g cukor
  • 2 vanilk. cukre
  • 5 vajec
  • štipka soli

Voliteľné

  • kakao
  • čokoláda
  • orechy
  • sušené ovocie