Zdielať recept

Tvarohové guľky s jahodami

Nižšie pridávam kváskovú verziu. Kto nechce robiť kváskové, alebo volí rýchlejšiu verziu, jednoducho kvások vynechá a hneď po vymiesení cesta pokračuje tvarovaním a varením.

Postup:

  • 1. Vymiešajte si tvaroh s cukrom pomocou ručného šľahača.

    2. Pridajte ostatné suroviny a vypracujte hladké nelepivé cesto. Ak sa Vám zdá riedke, pridajte trochu múky, alebo krupice. Môže to závisieť od toho, aký tvaroh ste použili.

    3. Cesto nechajte 6 hodín pri izbovej teplote oddychovať, alebo ho dajte na noc do chladničky a pokračujte na druhý deň, aby mal kvások čas spracovať múku.

    4. Vytvarujte guľky a nechajte ich hodinu odpočívať. Ja som tvarovala malé guľky do ktorých som dala po jednej väčšej jahode.

    5. Varte vo vriacej vode asi 7 minút pokiaľ začnú plávať. Dbajte na to, aby voda prudko nevrela, inak sa môžu rozsypávať.

    6. Preceďte, použite na vrch na čo máte chuť a podávajte.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohové guľky s jahodami?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 50 g LM nakŕmené na 100% hydratácie pšeničnou polohrubou múkou, alebo ražný kvások nakŕmený pšeničnou polohrubou múkou
  • 500 g hrudkového tvaroh najlepšie domáceho
  • 125 g polohrubá múka
  • 125 g detská krupica
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 70 g práškového cukru (ak máte sladké jahody nemusí byť)

Na plnenie:

  • 1 kg jahôd

Na vrch:

  • na posyp môžete použiť cukor, strúhanku, tvaroh, kyslá smotana, rozmixované jahody alebo maslo