Tvarohové hniezda s lekvárom

Postup:

  • Recept kvásková verzia:

    1. Z LM (pri verzii z droždia nahraďte rozkvasom z droždia) a ingrediencií na cesto si vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Ak sa Vám zdá cesto riedke, pridajte trochu múky. Každá múka inak saje.
    2. cesto necháme nakysnúť tak dlho, než zdvojnásobí objem Mne to trvalo asi 7 hodín.
    3. Uvaríme si hustý puding z pudingového prášku, mlieka a cukru, ktorý necháme celkom vychladnúť. Po vychladnutí doňho zamiešame tvaroh
    4. Po nakysnutí z cesta vyvaľkáme obdĺžnik, na ktorý natrieme plnku a zarolujeme ako roládu.
    5. Roládu nakrájame na 3 cm široké kúsky a naležato ich ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
    6. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
    7. Po nakysnutí dáme na každé hniezdo kôpku lekváru
    8. Pečieme na teplote 180 St.C 30-40 minút.
    9. Pripravíme si polevu tak, že zmiešame vodu s citrónovou šťavou a postupne zašľaháme cukor do polo riedkej konzistencie tak, aby bola poleva ešte tekutá.
    10. Hniezda po upečení necháme vychladnúť a polejeme pomocou lyžičky polevou.

    Recept verzia z droždia:

    Pripravte si rozkvas z časti mlieka z receptu, ktoré zohrejete aby bolo vlažné, pridáte 1 čl cukru a rozdrobíte droždie. Necháte 15 min. nakysnúť.

    Ďalší postup ako pri kváskovej verzii, len asy kysnutia treba prispôsobiť. Cesto po vymiesení kysne 1,5-2 hodiny a finálne po vytvarovaní asi 15-20 minút.

    dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohové hniezda s lekvárom?
Kliknutím vyberte

Na cesto:

  • 200 g LM (pri verzii z droždia 40 g droždia)
  • 200 g polohrubá pšeničná múka
  • 900 g špaldová hladká múka
  • 100 g celozrnná kamutová múka
  • 600 g mlieko
  • 340 g tekvicové pyré
  • 1 vajce
  • 160 g olej
  • 300 g cukor
  • 1 čl ocot

Na náplň:

  • 1,5 l mlieko
  • 4 vanilkové pudingy Dr. Oetker ( jeden na 1/2 l mlieka) - prášok
  • 150 g kryštálový cukor
  • sušené hrozienka, alebo brusnice
  • 500 g tvaroh

Na vrch:

  • Slivkový lekvár