Postup:
-
Cesto vymiesime a necháme nakysnúť asi 5 hodín, aby zdvojnásobilo objem. Rozdelíme na rovnaké diely, (z jednej dávky vyjde 12 ks veľkých koláčov). Každý diel rukou roztlačíme na kruh, na ktorý dáme kôpku tvarohu a zabalíme ho to batôžka ako buchty. Dobre postláčame spoje. Otočíme spojom dolu a rukou, roztlačíme mierne na placku a v strede vytlačíme priehlbiku, do ktorej naplníme tvaroh. Na vrch dáme čučoriedky a drobenku. Necháme finálne ešte hodinu nakysnúť. Pečieme cca 40 min. na 180 st. do zlatova. Treba si odsledovať, každá rúra pečie inak
Dobrú chuť praje Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 LM
- 300 g Manitoba alebo hladká pšeničná múka
- 300 g hladká špaldová múka
- 300 ml Plnotučného mlieka
- 100 ml oleja
- 2 žĺtky
- 4 lyžice cukru
- 2 lyžice majolky
- ½ lyžičky soli
- Čučoriedky
Tvarohová náplň:
- 4x250 g tvaroh, 10 lyžíc kryštálového cukru, 2 vanilkové cukre, 2 lyžice strúhanej citrónovej kôry, 3 vajcia
Drobenka:
- 10 kopcom lyžíc hrubej múky, 10 kopcom lyžíc práškového cukru, 200 g masla
Na potretie:
- 1 vajce sa rozšľahá v šľahačkovej smotane, alebo mlieku