Postup
-
1. Vypracujeme cesto zo schladeného masla, ktoré nakrájame na malé kocky, aby sa čo najskôr dalo zamiesiť s múkou. Vypracujeme tukové cesto, ktoré zabalíme a dáme schladiť do chladničky
2. Z uvedených surovín vypracujeme vodové cesto a necháme prikryté oddychovať 20 minút.
3. Vodové cesto rozvaľkáme na štvorec.
4. Tukové cesto trochu rozvaľkáme do veľkosti, aby sa na kosoštvorec dalo uložiť na vodové cesto. Všetky rohy vodového cesta preložíme na tukové cesto a týmto ho zabalíme akoby do obálky. Všetky spoje stlačíme.
5. Zabalené cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a poskladáme na 3x ako keď skladáme papier do obdĺžnikovej obálky.
6. Poskladané cesto dáme do chladničky odpočinúť na 30 min.
7. Vychladené cesto rozvaľkáme a poskladáme na 4 x a to tak, že sprava preložíme 1/4 cesta do stredu, Zľava preložíme 1/4 cesta znovu do stredu a ešte raz preložme na polovičku.
8. Necháme vychladiť v chladničke 30 minút
9. Skladanie zopakujte ešte 1-2xHotové cesto rozvaľkáme, naplníme plnkou, stočíme do rolády a nakrájame na kúsky, ktoré položíme na ležato na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 St.C vo vopred vyhriatej rúre asi 30 minút
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny na Tukové cesto:
- 500 g maslo
- 200 g hladká múka pšeničná
Suroviny na Vodové cesto:
- 300 g múka hladká špeciál
- 2 žĺtka
- 10 g ocot
- 100 g voda
Plnka:
- 2 kocky tvarohu
- 2 uvarené husté vanilkové pudingy (na jeden som použila namiesto 1/2 litra mlieka 400 ml)
- 1 vanilkový cukor