Postup:
-
Z uvedených surovín vypracujeme vláčne nelepivé cesto, ktoré necháme nakysnúť až zdvojnásobí objem. Trvá to približne 8 hodín.
Nakysnuté cesto rozdelíme na bochníky 125 g, ktoré vygúľame, pouťahujeme a necháme oddychovať 20 min.
Pripravíme si tvarohovú plnku tak, že vymiešame všetky suroviny okrem vaječných bielok. Tie vyšľaháme a zabalíme opatrne k ostatným surovinám.
Každý bochník rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm. Do stredu dáme kôpku tvarohu a na ňu kôpku čučoriedok.
Kruh narežeme zo 4 krajov po kôpku tvarohu. Okolo kôpky tvarohu obtočíme prvý lupeň a takto pokračujeme so všetkými 4 časťami .
Ružičky ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Necháme finálne nakysnúť 2 hodiny
Potrieme rozšľahaným vajíčkom
Pečieme asi 30 minút na teplote 180 st.C. vo vopred vyhriatej rúre.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g LM
- 180 g cukru
- 4 PL majolky
- 1200 g pšeničnej hladkej múky
- 4 PL Oleja
- 2 vajíčka
- štipka soli
- 300 - 500 g mlieka podľa savosti múky prilievajte postupne
Plnka:
- 750 g tučný hrudkový tvaroh
- 70 g detskej krupice
- 100 g cukor
- 2 vanilk. cukre
- citrónová kôra
- 3 vajcia
- Čučoriedky, alebo iné ovocie, prípadne kompót. (môže byť aj bez ovocia, len tvarohové)
Na potretie:
- 1 vajíčko
- cukor na posypanie