Tvarohové ružičky s višňovým džemom

Postup

  • (ak robíte verziu z droždia, z časti mlieka z receptu , droždia a lyžičky cukru si urobte kvások a nechajte nakysnúť asi 15-20 minút)

    1. Z kvásku a ingrediencií na cesto si vypracujte vláčne nelepivé cesto. Maslo pridajte až nakoniec a mieste pokiaľ sa celkom nezapracuje do cesta. Ak sa Vám zdá cesto riedke, pridajte trochu múky. Každá múka inak saje. Alebo naopak, ak je husté, pridajte tekutinu.

    2. Cesto nechajte nakysnúť tak dlho, než zdvojnásobí objem Mne to trvalo asi 8 hodín. v lete to môže byť aj za 4 hodiny, naopak v zime aj 12 hodín. Záleží od okolitej teploty a sily kvásku. (ak robíte z droždia, bude to asi 2 hodiny)

    3. Po nakysnutí cesto rozdeľte na 80 g veľké guľky, ktoré poprekladajte, utiahnite a nechajte 10 min. odpočívať.

    4. Guľku v strede zatlačte malým pohárikom, a z bokov narežte na 8 častí smerom k poháriku. Pohárik odstráňte a každú časť samostatne stlačte prstami k sebe tak, aby vznikli lupienky kvietku.

    5. Nechajte finálne nakysnúť 2-4 hodiny. Záleží od okolitej teploty. (ak robíte z droždia bude to asi 15-20 min.

    6. Naplňte v strede lyžičkou plnky

    7. Pred pečením potrite bielkom a môžete posypať makom, mandľami, alebo semiačkami..

    8. Pečte na teplote 180 St.C 20-30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohové ružičky s višňovým džemom?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 150 g LM, alebo ražného kvásku, ktorý ste si pred pečením nakrmili pšeničnou múkou a nechali narásť na dvojnásobok (alebo 30 g droždia)
  • 200 g špaldová hladká múka
  • 450 g manitoba
  • 140 g šľahačková smotana
  • 160 g mlieko
  • 80 g maslo
  • 2 žĺtka
  • 1 jemný hrudkový tvaroh
  • 180 g cukor

Plnka

  • lekvár, puding, mak, orechy, tvaroh, alebo akákoľvek plnka podľa želania