Postup:
-
Recept kvásková varianta:
150 g rozkvas
500 g hladkej pšeničnej múky
500 g jemného hrudkového tvarohu
3 lyžice cukru
4 žĺtky
2 vanilk. cukre
40 g maslo
Kôra z 1 pomaranča
Štipka soli
Vanilka
Rum od okaAk sa Vám zdá cesto riedke, pridajte ešte trochu múky, každá múka inak saje.
Všetky suroviny vymiesime a necháme nakysnúť na dvojnásobok. Môžete vymiesiť večer, nechať 4 hodiny rozbehnúť kvasenie a dať na noc do chladničky.
Nakysnuté cesto premiestnime na pomúčenú dosku a rozdelíme na rovnaké diely. Nie veľké, šišky budú minimálne dvojnásobné.
Každý diel poprekladajte, vygúľajte a utiahnite a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Ja som do každej vložila čokoládový bonbón.
Vysmážajte v oleji z obidvoch strán. Šišky musia vyť v oleji plávať.
Môžete ich naplniť ľubovôľou plnkou pomocou cukrárenského vrecka
Recept varianta bez kvásku:
500 g jemného hrudkového tvarohu
500 g pšeničnej hladkej múky
3 lyžice práškového cukru
4 žĺtky
2 vanilk. cukre
40 g maslo
Kôra z 1 pomaranča
Štipka soli
Vanilka
Rum od oka
2 práčky do pečivaAk sa Vám zdá cesto riedke, pridajte ešte trochu múky, každá múka inak saje.
Suroviny vymieste a vysmážajte.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Recept kvásková varianta:
- 150 g rozkvas
- 500 g hladkej pšeničnej múky
- 500 g jemného hrudkového tvarohu
- 3 lyžice cukru
- 4 žĺtky
- 2 vanilk. cukre
- 40 g maslo
- Kôra z 1 pomaranča
- Štipka soli
- Vanilka
- Rum od oka
Recept varianta bez kvásku:
- 500 g jemného hrudkového tvarohu
- 500 g pšeničnej hladkej múky
- 3 lyžice práškového cukru
- 4 žĺtky
- 2 vanilk. cukre
- 40 g maslo
- Kôra z 1 pomaranča
- Štipka soli
- Vanilka
- Rum od oka
- 2 práčky do pečiva