Tvarohové šišky

Postup:

  • Recept kvásková varianta:

    150 g rozkvas
    500 g hladkej pšeničnej múky
    500 g jemného hrudkového tvarohu
    3 lyžice cukru
    4 žĺtky
    2 vanilk. cukre
    40 g maslo
    Kôra z 1 pomaranča
    Štipka soli
    Vanilka
    Rum od oka

    Ak sa Vám zdá cesto riedke, pridajte ešte trochu múky, každá múka inak saje.

    Všetky suroviny vymiesime a necháme nakysnúť na dvojnásobok. Môžete vymiesiť večer, nechať 4 hodiny rozbehnúť kvasenie a dať na noc do chladničky.

    Nakysnuté cesto premiestnime na pomúčenú dosku a rozdelíme na rovnaké diely. Nie veľké, šišky budú minimálne dvojnásobné.

    Každý diel poprekladajte, vygúľajte a utiahnite a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Ja som do každej vložila čokoládový bonbón.

    Vysmážajte v oleji z obidvoch strán. Šišky musia vyť v oleji plávať.

    Môžete ich naplniť ľubovôľou plnkou pomocou cukrárenského vrecka

    Recept varianta bez kvásku:

    500 g jemného hrudkového tvarohu
    500 g pšeničnej hladkej múky
    3 lyžice práškového cukru
    4 žĺtky
    2 vanilk. cukre
    40 g maslo
    Kôra z 1 pomaranča
    Štipka soli
    Vanilka
    Rum od oka
    2 práčky do pečiva

    Ak sa Vám zdá cesto riedke, pridajte ešte trochu múky, každá múka inak saje.

    Suroviny vymieste a vysmážajte.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

19. mája 2020
“Šišky sú ako vatička, vynikajúce!!!”
Katka

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohové šišky?
Kliknutím vyberte

Recept kvásková varianta:

  • 150 g rozkvas
  • 500 g hladkej pšeničnej múky
  • 500 g jemného hrudkového tvarohu
  • 3 lyžice cukru
  • 4 žĺtky
  • 2 vanilk. cukre
  • 40 g maslo
  • Kôra z 1 pomaranča
  • Štipka soli
  • Vanilka
  • Rum od oka

Recept varianta bez kvásku:

  • 500 g jemného hrudkového tvarohu
  • 500 g pšeničnej hladkej múky
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 2 vanilk. cukre
  • 40 g maslo
  • Kôra z 1 pomaranča
  • Štipka soli
  • Vanilka
  • Rum od oka
  • 2 práčky do pečiva