Tvarohové slimáky s kardamónom a makom

Sú ideálne k raňajkám s maslom a džemom. Ja som ich jedla so zázvorovým, ktorý sa veľmi hodí k pikantnej chuti kardamónu. Kto ale má radšej konzervatívnejšie chute, kardamón kľudne vypustí.

Môžete si ich urobiť v kváskovej verzii i vo verzii z droždia:

Postup:

  • Z uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré s odliepa od stien misy. Ak sa Vám zdá riedke, prisypte ešte múku, ak s Vám zdá naopak husté, pridajte trochu vody. Každá múka saje inak a preto je treba konzistenciu prispôsobiť. cesto nechajte finálne nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri kváskovej verzii to môže trvať asi 8 hodín, pri verzii z droždia 1,5-2 hodiny.

    Z nakysnutého cesta vytvarujte pečivo podľa vlastného želania a nechajte finálne nakysnúť. Pri kváskovej verzii 3 hodiny, pri verzii z droždia asi 15-20 min.

    Pečte na 180 St.C. asi 35 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohové slimáky s kardamónom a makom?
Kliknutím vyberte

Kvásková verzia:

  • 150 g rozkvas (50 g ražného kvásku, alebo LM + 50 g vody + 50 g pšeničnej hladkej múky. Nechajte zdvojnásobiť objem a použite do cesta)
  • 550 g špaldovej hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 350 g jemného hrudkovitého tvarohu
  • 150 g kyslej smotany
  • nemletý mak
  • 2 č.l. kardamón
  • 2 vajcia
  • štipka soli

Verzia z droždia:

  • Rozkvas (40 g droždia rozrobte v 50 g vlažného mlieka a lyžičkou soli. Nechajte 15-20 minút nakysnúť a použite do cesta.)
  • 600 g špaldovej hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 350 g jemného hrudkovitého tvarohu
  • 150 g kyslej smotany
  • nemletý mak
  • 2 č.l. kardamón
  • 2 vajcia
  • štipka soli