Tvarohové tekvicové koláčiky s karamelom

Môžete ich robiť v kváskovej verzii aj vo verzii s práškom do pečiva.

Postup

  • Postup na prípravu karamelu:

    Maslo a smotanu nechajte zohriať na izbovú teplotu.
    Do hrnčeka dajte cukor, citrónovú šťavu a trochu vody a nechajte na sporáku na najmenšom ohni roztopiť bez miešania. po asi 5 minútach by mala zmes začať hnednúť. premiešajte, pridajte maslo a miešajte ďalej pokiaľ sa nespoja a pridajte smotanu. Soľ pridajte až na koniec. Karamel premiešajte a odstavte z plameňa. Následne ho nechajte trochu vychladnúť a premiestnite do nádoby v ktorej ho budete skladovať. Umiestnite do chladničky. Takto pripravený karamel vydrží v chladničke aj mesiac.

    Postup na prípravu koláčikov:

    Zo surovín vypracujte v robote cesto

    Pripravte si formičky, ktoré vymastite a vysypte múkou.

    Cesto vrstvite striedavo do formičiek. Nakoniec vidličkou jemne pomiešajte, aby vznikla mramorová kresba. Ak chcete robiť verziu bez kvásku, pečte hneď po zamiesení a naplnení. Ak robíte kváskovú verziu nechajte cesto priamo vo formičkách nakysnúť asi 8-10 hodín.

    Pečte pri teplote 180 St.C asi 30 minút.

    Po upečení ak nemáte originál formičky s priehlbinkou hore, urobte si ju lyžičkou tak, že vyberiete kúsok upečeného koláča tak, že urobíte jamku do ktorej naplníte karamel a ozdobíte čokoládovou pralinkou.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohové tekvicové koláčiky s karamelom?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 70 g LM alebo prášok do pečiva
  • 2 PL tekvicová kaša
  • 170 g Špaldová hladká múka
  • 180 g Manitoba, alebo pšeničná hladká múka
  • 50 g Pšeničná polohrubá múka
  • 200 g mlieko
  • 250 g tvaroh
  • 150 g cukor
  • 60 g olej
  • 2 PL kakao + 50 ml mlieko
  • 2 vajcia

Na ozdobenie

  • Čokoládové pralinky

Náplň Slaný karamel:

  • 200 g cukru
  • 25 ml vody
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 90 g masla
  • 50 ml smotany na šľahanie (vysokopercentnej)
  • 5 g soli