Zdielať recept

Tvarohový mramorový baranček

Postup

  • 2 hodiny pred miesením si vyberte všetky suroviny z chladničky a nechajte zohriať na izbovú teplotu.
    V robote vyšľahajte maslo s cukrom do peny a postupne pridajte žĺtka a tvaroh. Nakoniec pomaly pridajte múku v ktorej ste rozmiešali práčok do pečiva. Pridajte kôru z citróna a vanilku.
    Cesto rozdeľte na dve časti a do jednej pridajte kakao a vymiešajte.
    Z bielkov vyšľahajte sneh a rozdeľte ho na dve časti. Polovičku jemne zabaľte do kakaovej zmesi a druhú polovičku do vanilkovej zmesi.
    Formu na barančeka vystriekajte olejovým sprejom (alebo inak vymastite) a vysypte múkou.
    Striedavo plňte bledým a tmavým cestom, nakoniec špajdlou, alebo nožíkom prejdite stredom cesta aby ste vytvorili mramorový efekt.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri 200 St.C. asi 45-50 min.
    Po upečení vyklopte a nechajte vychladnúť.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohový mramorový baranček?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 300 g polohrubá múka
  • 7 ks vajcia (veľkosť M)
  • 300 g jemný tvaroh
  • 300 g maslo
  • 250 g kryštálový cukor
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 150 g nasekanej čokolády, alebo orechov
  • kôra z citróna
  • vanilka
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakao