Buchty z tvarohového univerzálneho cesta

Toto UNI tvarohové cesto ste si tak obľúbili, že som sa rozhodla ho pridať aj sem na blog. Môžete si z neho urobiť čokoľvek a určite sa stretnete aj s tým, že z neho aj ja často budem piecť buchty, koláče záviny, taštičky, pleteničky, makovky …. Je to momentálne môj favorit. Buchty aj pečivo na druhý a tretí deň bolo vláčne a čerstvé vďaka tvarohu v ňom.

Na náplň som použila hustý čučoriedkový džem a čučoriedky

 

Postup:

  • Ak robíte verziu z droždia, urobte si najprv kvások z droždia, časti mlieka z receptu a lyžičky cukru. Zamiešajte a nechajte 15 min. odpočívať a ďalej použite v recepte.
    Z kvásku a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Môže to pri kváskovej verzii trvať 8-12 hodín, alebo pri verzii z droždia asi 2 hodiny. Toto cesto kvasí dlhšie vzhľadom k vysokému obsahu tuku. Záleží ale od teploty v miestnosti a sily kvásku.
    Cesto použijeme na Vianočky, koláče, sladké makovky, pleteničky, hniezda … Takmer na všetko sladké kváskové pečivo.
    Po vytvarovaní necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny pri verzii z kvásku, pri verzii z droždia asi 20 min.
    Pred pečením potierame rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvoleným posypom.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Buchty z tvarohového univerzálneho cesta?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM (alebo 40 g droždia)
  • 600 g hladká pšeničná múka
  • 150 g polohrubá múka
  • 310 g mlieko
  • 250 g tvaroh jemný vaničkový
  • 1 vajce
  • 150 g cukor
  • 120 g maslo

Na náplň:

  • Na náplň použite hustý poctivý lekvár, alebo inú hustú plnku. Pri riedkych plnkách sa často stáva, že buchty prasknú a plnka vyteká.