Zdielať recept

Vanilkové hrebene

Postup:

  • Plnka:
    Mlieko, smotanu, vanilkovú pastu a cukor dajte zohriať a miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí. Vyšľahajte žĺtka so škrobom do peny. Do vyšľahaných žĺtok nalejte horúce mlieko a stále miešajte na hustú kašu. Primiešajte tvaroh a nechajte vychladnúť.

    Recept:
    1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto
    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok
    3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozdeľte na 14 rovnakých dielov. Vygúľajte bochníčky a nechajte ich prikryté oddýchnuť 20 minút.
    4. Oddýchnuté bochníčky vyvaľkajte na ovál, 1/3 vyvaľkaného oválu narežte na pásiky hrubé 1 cm tak, aby zostal kraj nerozrezaný.
    5. Na nerozrezanú časť dajte plnku a zaviňte tak, že na vrchnej časti bude narezaná časť
    6. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
    7. Pečte pri teplote 180 st.C. asi 25 minút.
    8. Horúce potrite roztopeným maslom a posypte cukrom v ktorom ste rozmiešali škoricu.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Vanilkové hrebene?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • Rozkvas: 120 g kvások, 120 g pšeničná múka, 110 g voda.
  • Zmiešajte suroviny, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.

Cesto:

  • 350 g nakysnutý rozkvas
  • 600 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 300 g mlieko
  • 2 vajcia
  • 90 g maslo
  • 150 g cukor
  • Štipka soli

Plnka:

  • 350 ml mlieko
  • 250 ml smotana
  • 250 g tvaroh
  • 200 g cukru
  • 6 žĺtok
  • 6 PL kukuričný alebo zemiakový škrob
  • 1 č.l. Vanilková pasta

Na potretie:

  • maslo

Na posyp:

  • Hnedý cukor
  • Škorica