Postup:
-
Plnka:
Mlieko, smotanu, vanilkovú pastu a cukor dajte zohriať a miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí. Vyšľahajte žĺtka so škrobom do peny. Do vyšľahaných žĺtok nalejte horúce mlieko a stále miešajte na hustú kašu. Primiešajte tvaroh a nechajte vychladnúť.Recept:
1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok
3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozdeľte na 14 rovnakých dielov. Vygúľajte bochníčky a nechajte ich prikryté oddýchnuť 20 minút.
4. Oddýchnuté bochníčky vyvaľkajte na ovál, 1/3 vyvaľkaného oválu narežte na pásiky hrubé 1 cm tak, aby zostal kraj nerozrezaný.
5. Na nerozrezanú časť dajte plnku a zaviňte tak, že na vrchnej časti bude narezaná časť
6. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
7. Pečte pri teplote 180 st.C. asi 25 minút.
8. Horúce potrite roztopeným maslom a posypte cukrom v ktorom ste rozmiešali škoricu.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- Rozkvas: 120 g kvások, 120 g pšeničná múka, 110 g voda.
- Zmiešajte suroviny, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.
Cesto:
- 350 g nakysnutý rozkvas
- 600 g hladkej múky
- 150 g polohrubej múky
- 300 g mlieko
- 2 vajcia
- 90 g maslo
- 150 g cukor
- Štipka soli
Plnka:
- 350 ml mlieko
- 250 ml smotana
- 250 g tvaroh
- 200 g cukru
- 6 žĺtok
- 6 PL kukuričný alebo zemiakový škrob
- 1 č.l. Vanilková pasta
Na potretie:
- maslo
Na posyp:
- Hnedý cukor
- Škorica