Vanilkové nekysnuté Donutky

Postup

  • Ak chcete robiť kváskovú verziu, pridajte 100 g kvásku ktorý rozmiešajte v tekutých surovinách ponorným mixerom a hotové cesto nechajte 8 hodín pri izbovej teplote nakysnúť.
    Postup:
    V jednej miske zmiešajte suché suroviny spolu s práškom do pečiva.
    V ďalšej miske zmiešajte ostatné suroviny.
    Obsah oboch misiek zmiešajte spolu a dobre premiešajte.
    Formu na donutky vytrite olejom, alebo vystriekajte olejovým sprejom a vysypte múkou.
    Pomocou cukrárenského vrecka natlačte do formy do polovice cesto.
    Rúru si vopred vyhrejte a pečte na 180 °C asi 10 minút.
    Donutky som polievala s Ganache z bielej čokolády zafarbenou práškom z dračieho ovocia a posypala cukrovým posypom. Ganache som pripravila tak, že som si zohriala 200 ml šľahačkovej smotany 33%. do zovretej smotany som nalámala 600 g bielej čokolády a nechala rozpustiť. Až keď čokoláda celkom zmäkla som vymiešala ganache. Nakoniec som pridala ružový prášok z dračieho ovocia.
    Donutky môžete plniť pomocou cukrárenského vrecka s dlhou špičkou džemom.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Vanilkové nekysnuté Donutky?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 250 g polohrubá pšeničná múka
  • 250 g hladká pšeničná múka
  • 250 g kryštálový cukor
  • 6 žĺtkov
  • 300 ml mlieko
  • 300 g maslo (roztopené – vychladnuté)
  • 1 prášok do pečiva
  • kôra z 1 citróna
  • vanilka