Postup
-
Ak chcete robiť kváskovú verziu, pridajte 100 g kvásku ktorý rozmiešajte v tekutých surovinách ponorným mixerom a hotové cesto nechajte 8 hodín pri izbovej teplote nakysnúť.
Postup:
V jednej miske zmiešajte suché suroviny spolu s práškom do pečiva.
V ďalšej miske zmiešajte ostatné suroviny.
Obsah oboch misiek zmiešajte spolu a dobre premiešajte.
Formu na donutky vytrite olejom, alebo vystriekajte olejovým sprejom a vysypte múkou.
Pomocou cukrárenského vrecka natlačte do formy do polovice cesto.
Rúru si vopred vyhrejte a pečte na 180 °C asi 10 minút.
Donutky som polievala s Ganache z bielej čokolády zafarbenou práškom z dračieho ovocia a posypala cukrovým posypom. Ganache som pripravila tak, že som si zohriala 200 ml šľahačkovej smotany 33%. do zovretej smotany som nalámala 600 g bielej čokolády a nechala rozpustiť. Až keď čokoláda celkom zmäkla som vymiešala ganache. Nakoniec som pridala ružový prášok z dračieho ovocia.
Donutky môžete plniť pomocou cukrárenského vrecka s dlhou špičkou džemom.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 250 g polohrubá pšeničná múka
- 250 g hladká pšeničná múka
- 250 g kryštálový cukor
- 6 žĺtkov
- 300 ml mlieko
- 300 g maslo (roztopené – vychladnuté)
- 1 prášok do pečiva
- kôra z 1 citróna
- vanilka