Zdielať recept

Veniec zo žemličiek

Postup:

  • 1. Vymieste cesto a nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 8 hodín. Čas je orientačný záleží od sily kvásku a okolitej teploty.
    2. Cesto rozdeliť na 9 častí po 125 g. Vytvarujte bochníčky, ktoré pouťahujete.
    3. Zo zvyšku cesta vyvaľkajte kruh, na ktorý dookola poukladajte žemličky.
    4. Stred narežte tak, aby od každej žemličky išiel trojuholník smerom do stredu.
    5. Každý trojuholník preklopte na žemličku.
    6. Dookola orežte podľa línie žemličiek.
    7. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hod. , narežte a pomúčte.
    8. Pečte pri teplote 210 st. C. 10 min. so záparou a na 180 st. 25 min. bez zápary. Pečenie si treba prispôsobiť svojej rúre

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Veniec zo žemličiek?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 150 g LM, alebo ražného kvásku,
  • 370 g hladkej pšeničnej múky,
  • 200 g polohrubej pšeničnej,
  • 100 g Chlebovej múky,
  • 70 g maslo,
  • 270 g mlieko,
  • 150 g voda,
  • Soľ,
  • slad