Postup:
-
Postup:
1. Vypracovať kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok.
2. Vytvarujeme bochníky zhruba 180 - 200 g, utiahneme a necháme odpočívať 20 min. zakryté utierkou. Vytvarujeme akýkoľvek tvar. Ja som bochníky vytvarovala na malé na krajoch zúžené žemle.
3. Finálne necháme nakysnúť 3 hodiny.
4. Potrieme bielkom, alebo celým rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa želania semiačkami.
5. Pečieme prvých 10 min. pri teplote 240 st. C. a ďalších 30 min. pri teplote 180 st. C.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 150 g LM alebo lyžica ražného kvásku
- 150 g Manitoba, alebo hladká pšeničná múka T 650 alebo 0
- 150 g voda
- (Rozkvas nechať nakysnúť na dvojnásobok a použite do cesta)
Tanzhong:
- 200 g mlieko
- 40 g Manitoba
- (V mlieku sa rozmieša muka a zohrieva sa za stáleho miešania do zhustnutia. Pozor aby sa nevytvorili hrudky. Použite ďalej do cesta)
Cesto:
- Hotový rozkvas
- Vychladnutý Tangzhong
- 250 g Cz Pšeničná
- 500 g Manitoba (alebo pšeničná hladká T650, alebo 0)
- 4 lyžice oleja
- 350 g mlieko
- 1 č.l. slad
- mix zrniek
- soľ
Na posyp:
- Sezam