Postup:
-
1. Zo surovín na cesto vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pri izbovej teplote v chladnejšom období asi 8 - 10 hodín.
2. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na rozmer 65 x 28 cm, rozdelíme pozdĺžne na dva pásy, potrieme každý džemom a na jeden kraj každého poukladáme do jedného radu višne. Zavinieme do rolády a krájame vo vzdialenosti každé 3 višne na kúsky. Pohmatom ľahko nájdeme, kde treba krájať.
3. Necháme finálne nakysnúť 3 hodiny.
4. Pečieme pri 180 St.C asi 20 minút.
5. Necháme vychladnúť na mriežke a posypeme práškovým cukrom.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 150 g LM
- 400 g pšeničnej múky
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 2 lyžičky kyslej smotany
- 150 g masla
- 3 vajíčka
Na náplň:
- Višňový džem
- Kompót z višní