Zdielať recept

Višne pod snehom

Postup:

  • 1. Zo surovín na cesto vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pri izbovej teplote v chladnejšom období asi 8 - 10 hodín.
    2. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na rozmer 65 x 28 cm, rozdelíme pozdĺžne na dva pásy, potrieme každý džemom a na jeden kraj každého poukladáme do jedného radu višne. Zavinieme do rolády a krájame vo vzdialenosti každé 3 višne na kúsky. Pohmatom ľahko nájdeme, kde treba krájať.
    3. Necháme finálne nakysnúť 3 hodiny.
    4. Pečieme pri 180 St.C asi 20 minút.
    5. Necháme vychladnúť na mriežke a posypeme práškovým cukrom.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Višne pod snehom?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 150 g LM
  • 400 g pšeničnej múky
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • 2 lyžičky kyslej smotany
  • 150 g masla
  • 3 vajíčka

Na náplň:

  • Višňový džem
  • Kompót z višní